Så lenge kan sædcellene leve i kvinnens kropp

Det optimale for å bli gravid, er å ha sex to dager før kvinnens eggløsning, forteller eksperten.

LEVER LENGE: Det mest optimale når en forsøker å bli gravid er å ha sex to dager før kvinnens eggløsning, forteller eksperten. Foto: NTB/Scanpix
LEVER LENGE: Det mest optimale når en forsøker å bli gravid er å ha sex to dager før kvinnens eggløsning, forteller eksperten. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Har du noen gang lurt på hvor lenge sædceller kan leve i en kvinnes kropp etter samleie? "Holdbarheten" er faktisk ganske lang, forteller ekspertene. 

LES OGSÅ: Slik øker du sjansene for å bli gravid

Sædceller kan leve lenge 

- Flere undersøkelser har vist at sædcellene kan leve i opp til syv dager etter samleie. Det er også noen undersøkelser som har påvist levende sædceller etter ni dager, men da er det snakk om svært speiselle tilfeller hvor mannen har såkalte "superceller", forteller sexologisk rådgiver Siv Gamnes, til Kk.no. 

Steven Mansell er embryolog ved ferilitetsklinikken Medicus. Han har en doktorgrad innen mannlig fruktbarhet fra Universitetet i Dundee og har tidligere hatt en forskerstilling ved UC Berkley i California. Mansell forteller at sædceller kan klare seg over flere dager, men ikke så mye som syv. 

- Mannens sædceller kan leve i kvinnens kropp i opp til fem dager. Det er altså mulig å bli gravid dersom man har hatt sex fem dager før eggløsningen. Det mest optimale når en forsøker å bli gravid er derfor å ha sex to dager før kvinnens eggløsning, forteller han til Mammanett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer