<b> BORTKOMMET BARN </b> Bare 21 personer stanset for å hjelpe barna i løpet av totalt åtte timer, viser et sosialt eksperiment fra Australia Foto: You Tube
BORTKOMMET BARN Bare 21 personer stanset for å hjelpe barna i løpet av totalt åtte timer, viser et sosialt eksperiment fra Australia Foto: You Tube Vis mer

Så mange ignorerer forlatte barn i kjøpesenteret

Et sosialt eksperiment viser at det er få voksne som hjelper til hvis de ser et barn som har kommet bort fra foreldrene sine. Se filmen.

Publisert

Tanken på at barna våre skal forsvinne på et kjøpesenter eller et annet offentlig sted er svært ubehagelig.

Men du bør kanskje forestille deg at det skjer likevel, og forklare barnet hva det skal gjøre hvis dere kommer bort fra hverandre.

LES OGSÅ: Slik redder du bilferien

Skremmende få hjelper forlatte barn

For det er tilsynelatende de færreste som hjelper et bortkommet og skremt barn med å finne tilbake til foreldrene sine. Det viser et australsk eksperiment som først ble omtalt i Søndagsavisen.

I eksperimentet ser vi en gutt og en jente i 5-års alderen som står helt alene i et av Australias travleste kjøpesenter, og ser fortvilet rundt seg. Og i løpet av de totalt åtte timene hvor de to barna står helt alene, stopper bare 21 personer for å hjelpe. Tankevekkende - og rystende!

LES OGSÅ: Unger er smartere enn du tror!

Se videoen her: 

 

    

 

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på Mama.dk, Chokerende video: Så mange ignorerer forladte børn i inkøbscenter

Har du hjulpet barn som har kommet bort fra foreldrene? (Avsluttet)
Ja53% (605)
Har aldri opplevd det - men hvis jeg skulle oppleve det, ville jeg hjulpet barnet.45% (513)
Nei, foreldrene er nok like i nærheten - det er deres ansvar.3% (34)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer