Pollenallergi hos barn

Så tidlig kan barnet utvikle pollenallergi

Pollenallergi hos barn oppdages vanligvis i skolealder.

POLLENALLERGI HOS BARN: Hvor tidlig kan man egentlig se de første symptomene? Foto: anna.danilkova / Shutterstock / NTB scanpix
POLLENALLERGI HOS BARN: Hvor tidlig kan man egentlig se de første symptomene? Foto: anna.danilkova / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Over store deler av landet er pollensesongen allerede godt i gang. For mange betyr det irriterte bihuler, nysing og trøttet – tall viser at så mange som 900 000 av oss reagerer på pollen og en tredjedel av disse er alvorlig plaget.

Men i hvilken alder er det egentlig mulig å oppdage de første symptomene på pollenallergi hos barn?

Ann Helen Bergersen forteller at hun merket de første tegnene på at datteren kunne ha pollenallergi da hun bare var elleve måneder gammel.

– Hun satt og smilte ute mens tårene rant, men det ble bedre når vi gikk inn. Jeg kontaktet legen dagen etter fordi jeg først trodde det kunne være øyekatarr, men hos legen ble det konstatert bronkitt, forteller hun.

Våren etter opplevde de det samme og denne gangen fikk de utskrevet astmamedisiner. Da datteren var to år gammel ble det tatt en prikktest som viste utslag på hassel. Bergersen forteller at datterens hovedsymptomer er astma og at hun blir fort sliten.

– Det er nok noe hun har arvet fra meg, da jeg har de samme symptomene. I dag får hun astma- og allergimedisin, men jeg synes ikke det har blitt verken verre eller bedre. Men vi har nok lært mer om hvordan vi skal håndtere det. Vi gir medisiner i tide, er nøye med å vaske bort pollen og så videre, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer