Dødfødsel:

- Sakte gikk det opp for meg at Milano var død

Da Monica kom hjem fra sykehuset uten babyen sin, kjente hun tak og vegger gynge rundt henne. Et uvanlig yrkesvalg hjalp henne videre.

FIKK SJOKKBESKJED: Monica var i graviditetsuke 40 da hun fikk den grusomme beskjeden. FOTO: Privat
FIKK SJOKKBESKJED: Monica var i graviditetsuke 40 da hun fikk den grusomme beskjeden. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Noen ganger tar livet en uventet vending og skyver oss i en retning som tidligere var helt utenkelig.

For Monica Wathne (42) startet det hele sommeren 2019. Hun var høygravid og ventet sitt andre barn med ektemannen Rickard. Fra før hadde de sønnen Aksel, samt Monicas to voksne barn fra tidligere forhold.

I graviditetsuke 40 får Monica et plutselig innfall om at hun vil ta en ultralydundersøkelse. Hun mistenker nemlig at gutten i magen, som de har navngitt Milano, kan være ekstra stor, og at det kan bli aktuelt med keisersnitt.

- Sakte gikk det opp for meg

Besøket hos gynekologen skal imidlertid bli helt annerledes enn det ekteparet på forhånd hadde sett for seg. For etter å ha kikket lenge og vel på skjermen, snur gynekologen seg mot dem og sier «beklager, her er det ikke liv!».

– Jeg kjente at dette ikke kunne være sant og tenkte «hva gjør jeg nå?». Jeg var i sjokk, men sakte gikk det opp for meg at Milano faktisk var død, forteller hun.

– Gynekologen ringte sykehuset for å informere dem om hva som hadde skjedd og sa at jeg måtte reise dit med en gang for å føde. Men jeg nektet og sa at jeg måtte hjem, jeg trengte tid til å summe meg og bearbeide det som hadde skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer