Samlivsbrudd: Ti gode råd som gir barna en fin sommerferie

Samarbeid mellom foreldrene er selve nøkkelen til suksess.

GI BARNET EN GOD FERIE:  Vis at du er trygg på å sende barna på ferie med den andre forelderen, og at du har det bra selv om barna reiser. Foto: NTB scanpix
GI BARNET EN GOD FERIE: Vis at du er trygg på å sende barna på ferie med den andre forelderen, og at du har det bra selv om barna reiser. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferie er noe de fleste ser frem til, men for skilsmissebarn kan ferietiden sette mange tanker og følelser i sving, forteller barnesakkyndig rådgiver ved Statsforvaltningen i Danmark, Jytte Kloster Lind. Hun er blant de som tar telefonen når "Barnas Skilsmissetelefon" i Danmark, ringer. 

- Mange barn er bekymret for hvor de skal være i sommerferien, fordi de skilte foreldrene enten krangler eller ikke prater sammen overhodet, og dermed ikke får satt opp en ordentlig avtale, forteller Kloster Lind til mama.dk. 

Lag en plan - på barnas premisser

Psykolog og mekler ved Familievernkontoret i Drammen, Camilla Dønheim, forteller at det er viktig at planleggingen skjer på barnas premiss. 

- Det er mange forventninger knyttet til ferien. Dere som foreldre bør snakke sammen om hvilke planer dere har hver for dere, for å kunne forberede barna på både egne og den andres ferieplaner, forteller hun. 

Ved å lage en oversiktlig plan skaper dere også forutsigbarhet for barna, mener Dønheim. 

- Alt dere kan konkretisere av planer og avtaler med hverandre vil kunne føre til at dere unngår konflikter, noe som også vil være med på å skape en mental bro mellom hjemmene, der alle er forberedt på hva som skal skje, forteller hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer