Graviditet

– Samme dag som datteren min ble født, tok jeg på korsett

Tobarnsmor Julie Delia Lie Steinfjells ønske nå er at ingen gravide skal føle seg så fæle som hun gjorde.

VAR MISFORNØYD MED EGET UTSEENDE: Under graviditeten begynte Julie å isolere seg. Hun gråt mye og følte seg nedstemt, uten at hun helt skjønte hvorfor. FOTO: Privat
VAR MISFORNØYD MED EGET UTSEENDE: Under graviditeten begynte Julie å isolere seg. Hun gråt mye og følte seg nedstemt, uten at hun helt skjønte hvorfor. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Har kvinner «lov» til å være misfornøyde med sitt eget utseende under graviditeten? Mange vil nok svare nei og argumentere med at sluttresultatet, det vil si babyen, tross alt er det viktigste.

Allikevel opplever en del gravide at de ikke er helt komfortable med hvordan de ser ut, noe som kan gi seg utslag på ulike måter.

For tobarnsmor Julie Delia Lie Steinfjell skulle de negative tankene vise seg å få et positivt utfall, da det inspirerte henne til å designe sin egen kolleksjon med mammaklær.

Isolerte seg hjemme

Julie, som er mamma til Delia (5) og Jakob (2), tenker tilbake til sin første graviditet. I likhet med andre førstegangsmødre, hadde hun mange forestillinger om hvordan den ville bli.

Hun gledet seg spesielt til å få mage og den fine gløden alle snakker om.

– De første månedene følte jeg meg fin, men så begynte jeg å legge mye på meg. Totalt gikk jeg opp 36 kilo og for meg som alltid har vært slank, ble dette veldig vanskelig. Jeg hadde på forhånd sett frem til å kjøpe gravidklær, men nå måtte jeg handle størrelser jeg ikke var vant til og ble møtt av et vanvittig dårlig og lite utvalg, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer