Mammakropp:

Sara Emilie hylgråt av sitt første strekkmerke

Før skammet hun seg over mammakroppen, i dag vil hun vise frem alt av strekkmerker og hengehud til sine 240 000 Instagram-følgere.

STREKKMERKER: Sara Emilie Tandberg turte så vidt gå ut for å vise seg frem etter fødselen, i dag viser hun stolt frem strekkmerker og åreknuter på sosiale medier. FOTO: Privat
STREKKMERKER: Sara Emilie Tandberg turte så vidt gå ut for å vise seg frem etter fødselen, i dag viser hun stolt frem strekkmerker og åreknuter på sosiale medier. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Etter to tøffe svangerskap forandret kroppen til Sara Emilie Tandberg seg, og hun merket et stort fokus på vekt og størrelse før og etter graviditeten. Hun gikk opp i vekt og fikk mye spørsmål om kroppen.

- Det første alle spør om er «hvor mye la du på deg?». Folk tror at så fort du er gravid så kan de kommentere kroppen din.

Hylgråt av sitt første strekkmerke

Under sitt første svangerskap oppsøkte hun tips og hjelp for å fjerne strekkmerker.

- Da jeg fikk det første strekkmerket, hylgråt jeg. Jeg tok imot alle tipsene for å fjerne det, men jeg fikk jo strekkmerker likevel.

Hun fikk kommentarer om at kroppen hennes kom til å «hoppe» tilbake fordi hun var så ung, og ble sammenliknet med andre som hadde gått fort ned i vekt.

- Under 24 timer etter at jeg fødte sønnen min, fikk vi besøk og jeg fikk spørsmål om hvor mye jeg veide.

- Jeg tok det kjempetungt og låste meg selv helt inne. Det første året var jeg hjemme, jeg gikk ikke ut døra og dro så vidt på butikken. Jeg var så flau over hvordan jeg hadde endret meg.

Forbilde for barna

Da hun var gravid for andre gang, med en jente, skjønte hun at hun måtte tenke annerledes for å være et godt forbilde for barna. I stedet for å mislike strekkmerkene, ser hun nå på dem som positive minner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer