Scrapbooking – Hvordan lage en side?

scrapbooking
scrapbooking Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det aller beste med scrapbooking er at det ikke er noe som er riktig og noe som er galt. Så lenge vi som skal ha albumene er fornøyde med våre scrappesider, så er alt bra. Men en liten ”oppskrift” å holde seg etter kan være kjekk å ha for de fleste i begynnelsen.Første skritt er å plukke ut hvilke bilder man skal bruke. Er det en bestemt begivenhet som skal scrappes, som f.eks. en bursdag eller julekvelden, så samler du sammen alle bildene du har fra denne dagen og plukker ut de du liker best. Man kan selvfølgelig også scrappe alle bildene fra denne dagen, dersom man ønsker det i stedet. Er det f.eks. en ferie som skal scrappes, så er det et godt utgangspunkt å sortere bildene etter dager eller begivenheter, og så starte med en dag derfra. Hvis du har mange bilder som du gjerne vil ha med, så kan en dobbeltside være den riktige løsningen for dine bilder. Plukk ut de bildene som best forteller det du gjerne vil fortelle om.

Etter at du har plukket ut bildene, så er det på tide å finne ut hva slags papir og kartong du skal bruke. Et fint sted å begynne er å se etter farger som passer til bildene du har plukket ut. Hvis du ser at bildene har et sterkt innslag av en bestemt farge, så se gjerne etter papir eller kartong som inneholder denne fargen. Mønsterpapir finnes i alle mulige varianter, og kan fint kombineres med ensfarget kartong. Dersom du ikke ønsker mønsterpapir, så finnes det også ensfarget kartong i alle mulige farger, og med og uten strukturNår du har bildene og papiret klart, så er det bare å sette igang med å plassere bildene på siden. Hvis det er mer på bildene enn det du ønsker å ha med på din side eller du synes det er forstyrrende elementer med, så klipper du bort dette fra bildet. Bruk en god saks og linjal for å få rette streker, eller bruk et skjærebrett hvis du har det. Kanskje ønsker du å klippe bildene i forskjellige figurer? Det finnes mange maler og skjæresystemer som enkelt hjelper deg med dette. Å klippe til bildene gjør at det du ønsker å ha fokus på kommer bedre fram. Hvis du skal bruke et mønsterpapir med sterke farger eller et litt ”travelt” mønster på din side, så kan det være en god ide å bruke ensfarget kartong sammen med bildene, enten som en fotomatte under eller en ramme rundt bilde, for å skille det bedre fra bakgrunnen. Dette gjør også sitt til at bildene dine kommer fint i fokus. En fotomatte er en kartongbit som er litt større enn bildet, og som vi limer under bildet før vi fester det på siden. Dersom det er et bilde du ønsker å fremheve mer enn andre, så kan du lage en dobbelt fotomatte under dette bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer