Sebastian var ikke større enn en smørpakke

Anja Amundsen fikk sjokkbeskjed i uke 26 – du skal føde!

KOM ALT FOR TIDLIG Sebastian var født i uke 26. Foto: Anja Ka
KOM ALT FOR TIDLIG Sebastian var født i uke 26. Foto: Anja Ka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anja er gravid i uke 25. Hun kjenner at noe er galt, enorme smerter som ikke skal være der. Anjas hjerte hamrer, hun er redd. På sykehuset blør hun mye, og legene advarer – fødselen kan starte tidlig.

Heldigvis har babyen i magen fin puls. Men han er liten, samtidig som Anja har noe som ligner på kynnere. Hun får ikke reise hjem, og må bli på sykehuset én uke. Sebastian som gutten i magen skal hete, får modningssprøyte slik at lungene hans skal modnes raskere, i tilfelle han kommer ut. Situasjonen er kritisk, og de vet ikke om barnet vil overleve. Likevel får Anja dra hjem.  

Fødselen er i gang!

Fire dager senere er krampene tilbake. Denne gangen hyppigere og sterkere. Hun ankommer Ullevål Sykehus, og klarer nesten ikke å fylle inn skjemaet sitt. Endelig er det hennes tur, og hun sjekkes av flere, før en sier:

Dette forventet du nok ikke i dag, men du skal føde”.  

Fødselen er allerede i gang. Hun har seks cm åpning. Anja knekker sammen, hastekeisersnitt er eneste mulighet.

– Jeg hadde tre, fire sykepleiere rundt meg, som tok av meg klærne, og kledde på meg sykehusklær og rare sokker. Så ble jeg trillet rett opp til et operasjonsrom. Her skulle de rett og slett skjære meg opp. Jeg sier det på den måten, for det var slik det føltes akkurat da. Jeg var ikke klar for det!  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer