Seks stadier for å lære å gå

Foto: Istockphoto ©
Foto: Istockphoto © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens andre pattedyr reiser seg opp umiddelbart etter de er født, bruker menneskebabyen 12-15 måneder på å lære å gå. Her kan du lese om de seks stadiene et barn må gjennom første leveår, før den lille kroppen er klar for å ta de første skrittene på egenhånd. 

 

1. Stadium - gårefleksDet aller første tegnet på at en baby er programmert for å gå, vises når det bare er et par dager gammelt. Når den nyfødte holdes oppreist med støtte under armene og føttene såvidt berører underlaget vil det sparke kraftig ifra, som om han prøver å gå. Les mer om babyens reflekser

2. Stadium - refleksen forsvinnerNår babyen er to måneder, har denne tidlige refleksen forsvunnet. Babyen synker bare sammen hvis foreldrene holder ham under armene og lar føttene berøre gulvet.

3. Stadium - stive benI tre-måneders alderen synker ikke babyen sammen i knærne lenger når han blir holdt mot et fast underlag, godt støttet under armene. Bena blir stive og gjør et forsøk på å støtte opp kroppen. Etter hvert som ukene går, og babyen får lov til å stå slik noen ganger hver dag, bli bena stadig sterkere og han blir bedre i stand til å holde kroppen oppreist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer