Sekundær drukning: Dette bør alle foreldre vite

Syvåringen holdt på å drukne to timer etter at hun kom opp av vannet. Hun ble reddet fordi moren skjønte hva som skjedde.

BADELEK: Vannlek er en super aktivitet for barn. Men hvis det får panikk og svelger vann, bør du vite dette. Foto: Laoshi/NTB Scanpix
BADELEK: Vannlek er en super aktivitet for barn. Men hvis det får panikk og svelger vann, bør du vite dette. Foto: Laoshi/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan skje i et svømmebasseng, det kan skje på badestranden. Barn som ved et uhell  kommer under vann eller får panikk, kan svelge vann. De neste 24 timene kan barnet bli syk, selv om barnet virket helt frisk da det kom opp av vannet.

Det kan skje både voksne og barn, men barn er mer utsatt. Kjenner du de tidlige symptomene, og søker legehjelp kan liv reddes.

Badeleken fikk katastrofalt utfall

I fjor sommer fikk Mammanett-bloggeren «Monstersnupp» seg en alvorlig støkk.

De to døtrenes glade lek på en lokal badeplass holdt på å få katastrofale følger.

– Våre to barn lekte sammen på grunt vann. Som en del av leken klatret den ene jentungen opp på den andre med det resultat at hun ble dyttet under vann, skriver hun på bloggen sin.

Ble plutselig trøtt

Heldigvis var barnas far like ved og da han så hva som foregikk, kastet han seg uti vannet og fikk begge barna opp.

– Jentungen som hadde havnet under, hostet opp vann og var redd men i god form, forteller «Monstersnupp».

Det hele syntes først å ha gått bra, men da datteren to timer senere la seg på sofaen for å ville sove, ble moren vaktsom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer