Selv nyfødtklærne er ulike for jenter og gutter

Det bekymringsverdig - spesielt for jentene, sier sosiolog.

GUTT ELLER JENTE? Du lar deg vel ikke "forvirre" av en RØD body? Moteblogger Ingrid Holm synes det er helt greit med rødt på gutt. Foto: Elisabeth Lofthus
GUTT ELLER JENTE? Du lar deg vel ikke "forvirre" av en RØD body? Moteblogger Ingrid Holm synes det er helt greit med rødt på gutt. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

-  Så søt han er. Det er vel en gutt, forresten? 

Mammanett møtte Stylista-bloggeren Ingrid Holm og lille James (3 måneder) tilfeldigvis på et arrangement i Oslo. Han er kledd i en rød body med hvite striper. 

Ingrid smiler og synes det er kult at vi spør. - Nå kommer pappaen til å bli fornøyd. Han er veldig opptatt av at James ikke skal bli kledd opp i kjønnsstereotypiske klær. Det er han som har kjøpt den røde bodyen. Det er litt morsomt fordi han kommer hjem med de merkeligste plagg. Leopardmøntrede klær for eksempel – det er jo noe de flest forbinder som «jentemønster». 

Rosa - der går grensa!

Men Ingrid er klar på at et sted går grensa.

Det er helt uaktuelt å kle James i rosa. Hadde det vært opp til faren kunne han sikkert gått i rosa klær også, men der går grensa for meg.

Men hvorfor det, egentlig?

Mange foreldre forteller det samme som Ingrid – blått, svart, brunt, grønt, kaptein sabeltann og lynet mcqueen passer like godt til jente som gutt. Men rosa gutteklær er den absolutt siste skanse for mange.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer