Gravid Over 40

- Selv om vi ble glade, var det en skrekkblandet fryd

Da Hilde (54) ble gravid med nummer tre var hun 46 år, og trodde hun hadde kommet i overgangsalderen. Marianne (42) fikk sitt første barn for fem måneder siden. - Flere utsetter å få barn, bekrefter gynekolog.

MAMMA I VOKSEN ALDER: Hilde (54) med Herman (8) ved Vøringsfossen i fjor sommer. Foto: Privat
MAMMA I VOKSEN ALDER: Hilde (54) med Herman (8) ved Vøringsfossen i fjor sommer. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hilde Nilsen (54) har barna Henriette (22), Andrine (17) og Herman (8). Sistnevnte var ønsket, men likevel en hyggelig overraskelse.

– Jeg var voksen da jeg fikk jentene også, sier Hilde som bor i Bærum, er bioingeniør, og jobber på Farmasøytisk Institutt på Universitet i Oslo.

– Jeg traff min nåværende samboer Øyvind (51) da jeg var 40. Han hadde ingen barn fra før, og da jeg så hvor flink han var med døtrene mine, håpet jeg at vi kunne få et barn sammen. Selv om jeg hadde sett frem til å slippe tidsklemma, med alltid å skynde meg hjem fra jobb.

Hilde og Øyvind tenkte at skjer det så skjer det, men da Hilde ble 44 år, slo de muligheten for å få barn fra seg.

Og da Hilde nærmet seg 46, og menstruasjonen uteble, regnet hun med at det var begynnelsen på overgangsalderen.

– Jeg vet hvor liten sjanse det er for å bli gravid i den alderen, sier Hilde.– Men jeg tok en test, og fikk sjokk da den viste at jeg var gravid. Og selv om vi ble glade, var det en skrekkblandet fryd. På grunn av jobben min, visste jeg kanskje litt for mye om risikoer. Derfor fikk jeg tatt en tidlig morkakeprøve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer