Sendte fødselen live på Facebook

En amerikansk pappa har vakt stor oppsikt etter at han filmet sin partners fødsel – live på Facebook!

DIREKTESENDING PÅ FACEBOOK: Faren som filmet fødselen hevder han trodde kun den nærmeste familien kunne se den. Foto: Skjermdump Facebook
DIREKTESENDING PÅ FACEBOOK: Faren som filmet fødselen hevder han trodde kun den nærmeste familien kunne se den. Foto: Skjermdump Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere medier har i det siste skrevet om den amerikanske pappaen Kali Kanongata'a som har tatt sosiale medier til nye høyder (eller til et helt nytt lavmål – alt etter som hvordan man ser på saken). 

På mandag, mens han inne på fødestuen venter på å få overvære fødselen av sitt tredje barn, bestemmer han seg nemlig for å dele et av de kanskje mest intime øyeblikkene en kvinne kan oppleve; at hun føder et barn

Den 45 minutter lange Facebookfilmen viser sluttspurten av fødselen, og det øyeblikket hvor hans partner Sarah Dome presser ut deres lille sønn.

SE FILMEN NEDERST I ARTIKKELEN

Kanskje å dele bittelitt for mye?

At enkelte foreldre har en tendens til å dele litt for mye i sosiale medier er slett ikke noen nyhet.

Men Facebook live er en forholdsvis ny funksjon som lar folk direktesende filmer. Det kan være «skummelt» for folk med dårlig impulskontroll og som til tider rett og slett ikke vet sitt eget beste.

Flere vil nok kanskje hevde at det å direktesende en fødsel på Facebook er et solid eksempel på å dele for mye. Men ut ifra kommentarene Kali Kanongata'a fikk fra sine venner på Facebook, ser det ikke ut til at så mange hadde noe imot den noe spesielle filmen. 

Viste keisersnittet live på tv

Direktesendte fødsler er imidlertid ikke noe nytt i nordisk sammenheng. I Danmark vakte den danske kvinnen Sille Tejlmann oppsikt da at hun fødte sitt barn på direktesendt tv.

Barnet skulle forløses ved et planlagt keisersnitt og Danmarks Radio ønsket å vise hva dette innebar og samtidig sette i gang en debatt rundt fordeler og ulemper med keisersnitt.

Filmen av keisersnittet gikk på luften med ett minutts forsinkelse, i tilfelle noe uforutsett skulle skje.

– Jeg håper at danskene har fått se hvilken stor operasjon det er og at det ikke bare er noe man gjør. Vi har selv hatt store bekymringer rundt det, sa den nybakte faren Phillip Breining til DR1 etterpå.

Under sendingen fortalte eksperter om fødsler og keisersnitt, og seerne kunne sende inn sine kommentarer og spørsmål til en live-chat. 

Ante ikke at han delte med offentligheten

Kali Kanongata'a sier til People.com at han hadde et ønske om å dele fødselen med familien sin og han påstår at han slett ikke var klar over at filmen lå tilgjengelig for alle. På kort tid har filmen blitt sett over 240 000 ganger. 

Han var imidlertid bevisst på å holde filmen «sømmelig» slik at den ikke brøt med Facebooks ganske strenge regelverk.

– Det er så mye negativt på Facebook, så jeg tenkte at dette ville være positivt, sier han til People.

– Jeg vet noen folk er sinte over at den ikke er privat. Men jeg er fra stillehavsøyen Tonga og for mange år siden var det der vanlig med vannfødsler i offentligheten. Jeg var ikke så bekymret over å skulle skjule noe, fordi vi i vår kultur har gjort dette i tusenvis av år. 

LES OGSÅ: #Assholeparents legger ut bilder av sine gråtende barn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer