Ser barnevognen din slik ut?

- Da er det på høy tid å gjøre noe med det - vognen er helseskadelig!

MUGGSOPP PÅ BARNEVOGN: Veldig ekkelt - og det kan være farlig for barnet om du ikke får fjernet det. Foto: Barnevognverksted.no
MUGGSOPP PÅ BARNEVOGN: Veldig ekkelt - og det kan være farlig for barnet om du ikke får fjernet det. Foto: Barnevognverksted.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnevogner som skal brukes i Norge må tåle mye vær og vind; alt fra høye og lave temperaturer til snø, sludd og regn i bøttevis. 

Men det er ikke bare selve konstruksjonen som må være bra, en barnevogn består også av en god del tekstiler som må tåle å bli fuktige. 

Barnevogntekstiler som ikke tørker skikkelig, kan nemlig fort bli utsatt for muggsoppvekst.

Kan gi allergier og luftveislidelser

En som bekrefter dette, er Johan Øvrevik, seniorforsker på avdeling for luftforurensing og støy hos Folkehelseinstituttet.

– Jeg kjenner ikke til konkrete tall på hvor vanlig det er, men så snart du har materialer som trekker til seg fukt så har du en mulighet for å få muggsoppvekst. Barnevogner er mye ute i regnvær og lagres kanskje i trappeoppganger eller andre steder der de ikke tørker fort nok, sier han. 

– I forbindelse med inneklimaundersøkelser ser vi en klar sammenheng mellom fukt- og muggsoppskader og økt risiko for utvikling eller forverring av en rekke allergier og luftveislidelser, som astma, bronkitt, allergisk rinitt og eksem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer