Sex kommer aldri til å bli det samme igjen

Sex kommer aldri til å bli det samme igjen
Sex kommer aldri til å bli det samme igjen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjennes sex annerledes ut etter en fødsel? Rent teknisk: Ja, det er stor sannsynlighet for det! Skjeden har under fødselen blitt kraftig utvidet. Men den er skapt til det. Den er småfoldet som et plisséskjørt eller en trekkspillbelg. Alle foldene strekkes ut under fødselen, men trekker seg sammen igjen etterpå. Og selve fødselsåpningen er utrolig tøyelig. (Mamma for første gang, Gro Nylander)

Noen kvinner er plaget med tørrhet i skjeden etter en fødsel. Dette er på grunn av hormonene. Mange vil merke kanskje under hele ammeperioden, før man får tilbake mensen, at skjeden er tørrere.

Og her kommer de gode nyhetene! Muskulaturen i underlivet kan trenes opp igjen. For å "stramme" opp igjen skjeden må du trene bekkenøvelser. Dette vil du få informasjon om på barselavdelingen.

Tørrhet vil bli bedre etter hvert, og i allefall når du slutter å amme. Bruk i mellomtiden en glidekrem eller en annen nøytral krem ved samleie for å unngå sårhet.

Sex kommer aldri til å bli det samme igjen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer