SFO - skolefritidsordning

SFO - skolefritidsordning
SFO - skolefritidsordning Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skolefritidsordningen, forkortet SFO, er et frivillig, kommunalt tilbud om barnepass for elever på 1. til 4. årstrinn. Barn med spesielle behov har plass frem til 7. klasse. Hver kommune har sin egen skolefritidsordning.

Ikke et pedagogisk tilbud 

Foresatte som trenger barnepass lengre enn skoletid, for eksempel på grunn av egen jobb, kan la barna gå på SFO før og etter vanlig skoletid, ofte fra klokka 07.00 til skolestart og fra skoleslutt til 17.00 hver skoledag. SFO har vanligvis stengt i høytider og i fellesferien i juli. Selv om skolefritidstilbudet er som oftest tilknyttet i skolens lokaler og rektor er formelt ansvarlig, er det ikke et pedagogisk tilbud med undervisning. Isteden kan barna leke, spille, gjøre formingsaktiviteter, lese lekser og så videre under oppsyn av voksne. Barna får også mat på SFO.

Stor prisforskjell!

Det er den enkelte kommune som fastsetter prisen på SFO. Det er en markant prisforskjell mellom kommunene. En rask sjekk av rapport fra Forbrukerrådet i 2009 viser at prisen kan variere med flere hundre prosent fra kommune til kommune. Vi fant månedspriser fra 900 - til 2800,- i denne undersøkelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer