Shoppestopp:

Shoppestopp: - Jeg ble kvalm da jeg så alt jeg hadde

Karoline innførte shoppestopp - og fikk drahjelp av pandemien.

SHOPPESTOPP: Det er lett å la seg friste av gode tilbud som dukker opp i innboksen din og i sosiale medier. Her er triksene som holder shoppeimpulsen i sjakk. FOTO: NTB Scanpix
SHOPPESTOPP: Det er lett å la seg friste av gode tilbud som dukker opp i innboksen din og i sosiale medier. Her er triksene som holder shoppeimpulsen i sjakk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Det er befriende å ikke være så avhengig av moteindustrien, sier tobarnsmamma Karoline (31).

I januar 2020 bestemte hun seg for å innføre ett år med shoppestopp. Karoline forteller at det hele begynte med at familien skulle rydde i klesskapet.

– Vi hadde så mange klær at jeg kunne fylle flere søppelposer med plagg som vi ga bort til Fretex. Mange av plaggene hadde jeg ikke brukt på lenge fordi de ikke passet kroppsfasongen min etter at jeg ble mamma, forteller hun.

– Under oppryddingen la jeg merke til at mange av klærne nesten ikke var brukt og da gikk det opp for meg at jeg ikke lenger behøvde å bruke mer penger på klær.

Ble ofte bare brukt en gang

Karoline forteller at hun tidligere var en litt ubevisst shopper. Det vil si at hun kunne handle nye klær på impuls, uten å tenke særlig på konsekvensene.

– Jeg shoppet nye klær uten å tenke så mye over det. Hvis jeg for eksempel skulle på en sosial sammenkomst med venner, fikk jeg gjerne lyst til å kjøpe meg en ny kjole. Men det typiske var at den bare ble brukt en gang og at den deretter ble hengende i skapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer