Drukning barn

Sigurd reddet gutt fra å drukne: - Drukning er ikke som på film. Det kan gå veldig stille for seg

Da Sigurd hører ropet om hjelp, er han ikke sen med å kaste seg i vannet. Etter noen tak er han fremme og drar gutten opp over vannoverflaten.

DRUKNING BARN: Sigurd var ikke sen med å kaste seg i vannet da han hørte at en jevnaldrende gutt behøvde hjelp. FOTO: Privat
DRUKNING BARN: Sigurd var ikke sen med å kaste seg i vannet da han hørte at en jevnaldrende gutt behøvde hjelp. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Vi har lært oss at en drukning ikke er som det du ser på film, det kan gå veldig stille for seg, forteller Siw Eriksen.

En varm junidag i år var hun og sønnen Sigurd (14) i Nesparken i Moss sammen med Siws venninne Kari og hennes sønn Deniz Sander (16). Guttene koser seg med bading i en innsjø da de to venninnene plutselig legger merke til en gutt som forsøker å svømme ut til en flytebrygge ikke langt fra land.

Midtveis ser det ut som at gutten får problemer og at han derfor forsøker å svømme tilbake til land igjen.

– Han bevegde armene som i svømmetak igjen og igjen, raskere og raskere uten å komme seg av flekken. Vi ble gjort oppmerksom på situasjonen da gutten ropte mye og høyt til en kvinne på land på et fremmed språk. Kvinnen gjorde ikke tegn til å gå ut i vannet og vi ble usikre på hvor alvorlig situasjonen var - da vi ikke kunne forstå hva de sa, forteller Siw.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer