Silje og Rune valgte å adoptere to barn med spesielle omsorgsbehov

Denne adopsjonsmetoden kan gi kortere ventetid.

ADOPTERTE TO BARN: Silje og Rune sier familien nå er komplett med sønnene Mateo Santiago (3) og Noah Felipe (6). Foto: Privat
ADOPTERTE TO BARN: Silje og Rune sier familien nå er komplett med sønnene Mateo Santiago (3) og Noah Felipe (6). Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Guttene har kommet inn i våre liv som frisk pust. Nå har vi blitt en familie på fire og det er dette vi begge har ønsket oss, forteller Silje Aafos Tetlivold (41).

Sammen med ektemannen Rune (46) valgte hun å adoptere to barn med særskilte omsorgsbehov.

Søker foreldre til barn med særskilte behov

Silje forteller at hun alltid har hatt et ønske om å adoptere. Da paret bestemte seg for at tiden var inne valgte de å oppsøke Adopsjonsforums nettside Barn søker familie. Her presenteres barn med spesielle omsorgsbehov som trenger en familie. 

Ifølge Adopsjonsforum kan dette dreie seg om barn som har en kjent medisinsk diagnose og som kan komme til å trenge ekstra oppfølging og ressurser av adoptivforeldrene.

Særskilte omsorgsbehov kan for eksempel være leppe-ganespalte, klumpfot, hjertefeil eller ryggmargsbrokk. Graden av alvorlighet kan variere fra barn som i utgangspunktet er friske men som fortsatt befinner seg i en risikogruppe, til multihandikappede barn.

LES OGSÅ: - Valget var enkelt, men prosessen var tøff

Var aldri i tvil

Enkelte vil kanskje vegre seg for å adoptere disse barna i frykt for hvilke utfordringer det bringer med seg. Silje og Rune var imidlertid aldri i tvil om at det var det riktige for dem. Sønnene Noah Felipe (6) og Mateo Santiago (3) som ble adoptert fra Colombia, var begge født prematur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer