Halloween:

Silje Sandmæls tips for en billig Halloween-feiring

Forbrukerøkonomen forteller hvordan du kan kutte kostnadene for feiringen.

BILLIG HALLOWEEN: Halloween-feiringen kan gjøres billigere enn du tror. Her er det bare å bruke kreativiteten og sette av litt ekstra tid. FOTO: NTB Scanpix
BILLIG HALLOWEEN: Halloween-feiringen kan gjøres billigere enn du tror. Her er det bare å bruke kreativiteten og sette av litt ekstra tid. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Halloween blir stadig mer populært i Norge. Barna får kle seg ut som hekser og spøkelser, og de litt eldre koser seg kanskje med god mat og fest. Og det er ikke pengene det står på når vi nordmenn gjør det klart til Halloween, skal vi tro tall fra Virke.

Vi svir av cirka 285 millioner kroner på Halloween-feiringen. Om vi tenker oss om koster det jo faktisk litt; kostyme til barna, pynt til fest, samt gresskar og annen mat for anledningen.

Bror William Stende er direktør for mote og fritid i Virke. Han forteller at det er aldersgruppen 4 til 13 år vi bruker mest penger på.

- Kostymer og utstyr for denne gruppen brukes det omtrent 300 kroner per person på. Noen bruker mye mer, og andre ingen ting, sier han, og forklarer at det legges mer og mer i markedsføring for Halloween for hvert år som går.

- Trenden griper om seg. Mange barnehager, skoler og vennegjenger legger mer i utkledning, sminke og pynting.

Fordi det stadig blir vanskeligere for særlig barnefamilier å "kommer seg unna" Halloween, samt generell prisvekst som gjør at vi bruker mer hvert år, har feiringen kommet for å bli, tror Stende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer