Leukemi:

- Sindre har lært meg hva som virkelig betyr noe

Sindre var bare tre år da han fikk leukemi, så et tilbakefall da han var fem år. Nå er han kreftfri – og kalles bare for Super-Sindre av mamma Kari.

LEUKEMI: De har lengtet etter hverdagen – og nå er den endelig her for Sindre (8) og mamma, Kari Midtsundstad. FOTO: Astrid Waller
LEUKEMI: De har lengtet etter hverdagen – og nå er den endelig her for Sindre (8) og mamma, Kari Midtsundstad. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Kari hadde akkurat gjort det slutt med kjæresten da hun oppdaget at hun var gravid, en junidag i 2009. Med tre spontanaborter bak seg valgte hun å beholde barnet. Å miste enda et ville gjøre for vondt.

Selvsagt visste hun ingenting den gangen om at den lille gutten hennes skulle stå i fare for å dø allerede ved fødselen. At Sindre skulle bli født prematurt med to hull i hjertet og Downs syndrom. At han skulle få leukemi som treåring, et tilbakefall som femåring og være tett på å dø fra henne tre ganger til. Eller at hun på et tidspunkt skulle stryke sitt elskede barn over kinnet og gi ham tillatelse til å dø. Si: «Du har tålt så mye. Jeg er så stolt av deg. Men jeg vet du har veldig vondt. Hvis du vil, kan du gi slipp nå.»

Etter å ha overlevd svineinfluensa med kroppen full av cellegift og null immunforsvar, våknet Sindre opp etter 14 dager i respirator, tok tak i et bilde av seg selv, av den friske Sindre, og ga det et stort, saftig nuss. Sammen har de to tatt seg gjennom to runder med kreft. Nå øver de seg på livet igjen, på de små tingene i den velsignede hverdagen. Som å smøre på solkrem, være ute og kjenne sola i håret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer