Singel, men ikke alene

Singel, men ikke alene
Singel, men ikke alene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er Singel, men du har fått barn. Eller du ble Singel etter at barnet kom. Kanskje har du både to eller flere barn også.Da er du ikke alene. Du er sammen med et eller flere små mennesker som ser på deg som den viktigste personen i hele verden.

SingelmammaDet kalles alenemamma. Det synes jeg er en stusselig måte å si et på. Det høres så ensomt ut. En tidligere klient av meg sa: ”Jeg kaller meg Singelmamma, jeg”. Det syntes jeg var mye bedre. Du er mamma, ikke en enslig dame.

Selvfølgelig har det sine utfordringer å være singel med barn. Men det betyr ikke at du må være ensom og at alle andre skal se på deg som en stakkars uheldig person. Man hører nok om problemer og hinder. Hva med å se på det positive i det å være Singel mamma? Da mener jeg overhodet ikke å favorisere det å være enslig med barn, men å gi litt støtte til de som er i den situasjonen.

Noen av dere valgte å fullføre et svangerskap selv om dere var klar over at dere ble alene om omsorgen for barnet deres. Det står det respekt av. Det er en stor oppgave du har tatt på deg. Andre ble alene etter at barnet/barna kom til verden. Alle har en fremtid foran seg med mye ansvar men også store gleder. Du er ikke en dårligere mor selv om du ikke er sammen med barnefar. Du er den samme uansett. Men det kan være greit å ta imot litt støtte innimellom, for du kan ikke være to personer. Du gjør så godt du kan, og for barnet ditt er du den beste mamma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer