Siw la ikke bort sigaretten selv om hun var gravid

– Jeg kan aldri tilgi meg selv!

DAMPET I VEI UNDER HELE GRAVIDITETEN: – Jeg hater meg selv for at jeg røykte under svangerskapet og når jeg ammet sønnen min, forteller Siw. Foto: NTB Scanpix
DAMPET I VEI UNDER HELE GRAVIDITETEN: – Jeg hater meg selv for at jeg røykte under svangerskapet og når jeg ammet sønnen min, forteller Siw. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siw (32) er i disse dager høygravid med barn nummer to. Etter gjentatte spontanaborter har hun et høyt fokus på å ta vare på seg selv og babyen i magen. Men ting var ganske annerledes da hun for fjorten år siden ventet sin eldste sønn.

– Jeg røykte da jeg ventet mitt første barn, jeg vil aldri tilgi meg selv for det. Det er etter min mening barnemishandling, skriver hun på bloggen sin Taareenglene.

For ung til å ta riktige valg

Siw var bare 18 år gammel da hun var gravid med sin eldste sønn. Hun sier selv at hun den gangen var for ung og uerfaren til å ta de riktige valgene.

Selv om hun avstod fra alkohol, fortsatte hun å røyke fem til syv sigaretter under graviditeten og frem til sønnen var ett år.

– Jeg valgte dessverre røyken. De fleste tenåringer er ikke modne nok til å ta riktig avgjørelser i så ung alder, sier hun.

– Jeg hater meg selv for at jeg røykte under svangerskapet og når jeg ammet ham.

LES OGSÅ: 6 gode grunner til å stumpe røyken når du er gravid

Jordmoren sa det var greit

Selv om hun helt og holdent tar ansvar for de valgene hun gjorde, mener hun at det den gangen eksisterte en oppfatning blant jordmødre om at det var helt ok å røyke litt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer