Graviditet

«Skal du føde tenåringer, eller?»

Trebarnsmoren Kelly opplevde daglig hets under graviditeten.

GRAVIDITET: Kanadiske Kelly Bailey fødte tvillinger i januar 2019. Under graviditeten opplevde hun å få mye hets fra fremmede. FOTO: Lindsay Coulter // @lcoulterphoto
GRAVIDITET: Kanadiske Kelly Bailey fødte tvillinger i januar 2019. Under graviditeten opplevde hun å få mye hets fra fremmede. FOTO: Lindsay Coulter // @lcoulterphoto Vis mer
Publisert

Den kanadiske trebarnsmoren Kelly Bailey (35) og ektemannen Tom (35) har ved hjelp av fertilitetsbehandling fått tre nydelige døtre.

Datteren Nora (4) kom til verden i januar 2017, og nøyaktig to år og én dag senere ble tvillingene Hazel og Katie (2) født.

På bloggen og Instagram-kontoen sin deler Kelly fra sitt travle liv som trebarnsmor, og har dannet seg en stor fanskare. Men det er ikke bare positive tilbakemeldinger som dukker opp i feeden og kommentarfeltene.

Kelly opplevde å bli hetset under svangerskapet, da hun gikk gravid med tvillingene.

Kommentarer som «skal du føde tenåringer?» eller «er det en food-baby du bærer på?» har vært daglig kost i kommentarfeltene.

Til KK forteller trebarnsmoren at slike kommentarer går inn på henne, men at hun etter hvert har lært seg å ignorere dem.

- Til å begynne med var det helt grusomt, og kommentarene såret meg enormt, sier hun ærlig.

- Jeg hadde akkurat født tvillinger gjennom et hastekeisersnitt, og kroppen min føltes ikke som min egen. Under ekstrem-svangerskapet følte jeg at jeg ikke hadde noen kontroll over hvordan jeg så ut. Jeg var bare takknemlig over å være gravid.

Oppfordringen lever videre på sosiale medier

Familien Bailey har akkurat feiret at tvillingene har rundet to år ,og til tross for at det har gått litt tid, deler Kelly ofte gravidbildet tatt mot slutten av tvilling-svangerskapet - for å minne folk på hvor sårende slike kommentarer kan oppfattes av personene som mottar dem.

- Nå føler jeg meg mer komfortabel med min egen kropp, men jeg fortsetter likevel å dele historien. Den blir også delt av andre, og det sier litt om hvor mange som føler på det samme, sier hun til KK, og legger til:

- Jeg synes synd på de som føler et behov for å ytre slike hatfulle kommentarer til andre. Å se på livet med en slik negativitet, det må være helt utmattende.

- Du skriver på bloggen at du føler at du er født på ny, og at du har lært å elske deg selv - hva legger du i det?

- Det mener jeg både bokstavelig og metaforisk. Bokstavelig, fordi etter tvillingfødselen hadde huden strukket seg ut. Den så og føltes helt annerledes - noe den fremdeles gjør. Metaforisk, fordi jeg ble gjenfødt som mor til tre barn.

Kelly forklarer at hun måtte finne seg selv i morsrollen.

- Jeg visste ikke hva jeg holdt på med, og måtte lære mens jeg erfarte. Jeg måtte lære å stole på meg selv, og instinktene mine.

Elsker strekkmerkene sine

Når det kommer til kroppspositivisme og det å lære å elske seg selv slik man er, har hun valgt å fokusere på det hele med en positiv innstilling.

- Jeg velger å se skjønnheten i merkene jeg har på magen. I stedet for å hate strekkmerkene mine, har jeg valgt å elske dem, fordi at de minner meg på at jeg fikk oppfylt det eneste jeg ønsket meg i livet; nemlig å bli mor.

Strekkmerkene minner hennes også på barna, da de lå i magen.

- De minner meg på da jeg kunne se Hazels rumpe stikke ut, og Katie som elsket å sparke med foten sin, og det synes jeg er vakkert, sier den stolte trebarnsmoren til KK.

- Hvordan lærer du døtrene dine å elske seg selv, uansett hvordan de ser ut?

- Hver og én av mine tre døtre er vakre på sine egne unike måter. Vi fokuserer ikke på hvordan de ser ut, men heller deres talent, deres dømmekraft og omtanke for andre. Vi forsøker å lære dem å være omsorgsfulle medmennesker, å være gode fra innsiden og ut.

All grunn til å være stolt av jobben man gjør når man setter et barn til verden

Til KK har jordmor Kristina Jacobsen, som driver nettstedet Hjemmefødsel.no, tidligere kommentert det enorme presset mange gravide kvinner går gjennom både før og etter graviditet.

- Det kan virke som om omverdenen forventer at vi skal løpe halvmaraton syv måneder på vei, levere hovedoppgaven et par dager før fødsel, troppe opp i joggesko på fødestuen, for så å jogge innom høyskolen, og ta en eksamen på vei hjem igjen. Det er ikke slik i virkeligheten, og som jordmor vil jeg heller ikke anbefale dette for noen.

Jordmor Kristina oppfordrer alle nybakte mødre til å være stolt av kroppen - som faktisk har gått gravid i opptil 40 uker.

- Hvis man lever sunt kommer kroppen tilbake etter hvert. Jeg ser mye av «jaget» av det perfekte i dag; figuren skal være perfekt både under og etter svangerskap og fødsel. Det går ofte altfor langt. Det er viktig at kvinner gir seg selv tid til å være nybakt mamma, med alt det medfører.

Også jordmor Lena Milling fra Familie-klinikken.no minner oss på jobben som ligger bak det å sette barn til verden.

- Det er viktig at man som kvinne gir sin kropp en anerkjennelse for den fantastiske jobben vi gjør når vi er gravide. Vi er ikke noen maskiner!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer