Skal du kjøpe nye vårsko til barna? - Dyrt betyr ikke automatisk bra!

Og ifølge ekspertene bør vi unngå å la søsken arve sko.

NYE SKO TIL BARN: Les hva du bør du se etter når du kjøper nye sko til barna. Foto:NTB scanpix
NYE SKO TIL BARN: Les hva du bør du se etter når du kjøper nye sko til barna. Foto:NTB scanpix Vis mer
Publisert

Barnesko kan gjøre et stort innhugg i barnefamiliers klesbudsjett, spesielt fordi barn vokser ut av skoene i løpet av en sesong – eller sliter dem ut enda raskere. En rask titt på barnesko hos de største skobutikkene, viser at prisene varierer fra i underkant av et par hundre kroner til opp mot åtte hundre kroner for helt ordinære fritidssko.

Samtidig vil jo foreldre det beste for barna sine og mange har en tendens til å derfor velge det dyreste når de skal kjøpe klær og sko til barna sine. For det dyreste er jo alltid det beste, er det ikke?

– En billig sko kan være like god som en dyr, sier Torgeir Vestad, ortoped og seksjonsoverlege ved Helse Stavanger HF.

Vestad mener at det viktigste ved valg av sko ikke nødvendigvis er prisen, men at foreldrene er nøye med å finne en sko som passer barnets fot.

– Dette gjelder både i lengde, bredde og høyde. I tillegg er det viktig at skoen sitter godt på foten. Det betinger ofte en god lukke eller strammemulighet og god passform av hælparti.

– Det synes å foreligge mange ulike meninger og teorier rundt bruk av sko hos barn og hvilke sko som er best. Ikke alt er like veldokumentert, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer