BABYNAVN: I fjor var det Nora/Norah/Noora og William som toppet babynavnlistene, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: NTB Scanpix
BABYNAVN: I fjor var det Nora/Norah/Noora og William som toppet babynavnlistene, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Navn

«Skam»-navn topper statistikken over mest populære babynavn 2016

Seks jentebabyer fikk navnet Noora i fjor.

Publisert

Til tross for at vi har kommet godt i gang med 2017, er det allikevel moro å mimre tilbake på året som nettopp har passert. Den 24. januar slapp Statistisk sentralbyrå (SSB) den årlige statistikken over fjorårets mest populære babynavn - og på topp ligger jentenavnet Nora/Norah/Noora og guttenavnet William.

Det er dermed meget fristende å dra paralleller til den populære NRK-serien «Skam» hvor hovedpersonene i sesong 2 (som gikk våren 2016) het nettopp Noora og William.

INSPIRASJON: Mange foreldre har gitt barna sine navn (som mest sannsynlig) er inspirert av den populære NRK-serien SKAM. Thomas Hayes spilte William, mens Josefine Frida Pettersen portretterte Noora. Foto:  Foto: NRK
INSPIRASJON: Mange foreldre har gitt barna sine navn (som mest sannsynlig) er inspirert av den populære NRK-serien SKAM. Thomas Hayes spilte William, mens Josefine Frida Pettersen portretterte Noora. Foto: Foto: NRK Vis mer

– Jeg ønsker ikke å spekulere, men det kan være nærliggende å tro at dette har noe med TV-seriens popularitet å gjøre, sier seniorrådgiver Jørgen Ouren i SSB-artikkelen.

«I Skam skrives Nora med to o-er, Noora, og den varianten er det seks stykker som har fått det siste året. I 2015 var det to stykker. Noora er en finsk variant av Nora», skriver SSB.

Topp 10 jentenavn 2016:

 Foto:  Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB)
Foto: Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB) Vis mer

Topp 10 guttenavn 2016:

 Foto:  Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB)
Foto: Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB) Vis mer

LES OGSÅ: Disse norske navnene er skikkelig populære i USA

William fortsetter å ligge på topp

I 2015 var det imidlertid Emma som lå på topp, mens Nora og Sara som lå på andre- og tredjeplass over norske jentenavn. William lå også på førsteplass over fjorårets toppliste på guttefronten, tett etterfulgt av Mathias og Oliver. Se hele topp 10-listen under:

Topp 10 jentenavn 2015:

 Foto:  Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB)
Foto: Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB) Vis mer

Topp 10 guttenavn 2015:

 Foto:  Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB)
Foto: Foto: Statistisk sentralbyrå (SSB) Vis mer

Ifølge den amerikanske nettsiden Babycenter var de mest populære babynavnene over Atlanteren i 2016 Sophia og Jackson. På andreplass finner vi Emma og Aiden, mens tredjeplassen er kapret av Olivia og Lucas.

LES OGSÅ: Slik blir de kongelige babynavnene i fremtiden

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer