Navn

«Skam»-navn topper statistikken over mest populære babynavn 2016

Seks jentebabyer fikk navnet Noora i fjor.

BABYNAVN: I fjor var det Nora/Norah/Noora og William som toppet babynavnlistene, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: NTB Scanpix
BABYNAVN: I fjor var det Nora/Norah/Noora og William som toppet babynavnlistene, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at vi har kommet godt i gang med 2017, er det allikevel moro å mimre tilbake på året som nettopp har passert. Den 24. januar slapp Statistisk sentralbyrå (SSB) den årlige statistikken over fjorårets mest populære babynavn - og på topp ligger jentenavnet Nora/Norah/Noora og guttenavnet William.

Det er dermed meget fristende å dra paralleller til den populære NRK-serien «Skam» hvor hovedpersonene i sesong 2 (som gikk våren 2016) het nettopp Noora og William.

– Jeg ønsker ikke å spekulere, men det kan være nærliggende å tro at dette har noe med TV-seriens popularitet å gjøre, sier seniorrådgiver Jørgen Ouren i SSB-artikkelen.

«I Skam skrives Nora med to o-er, Noora, og den varianten er det seks stykker som har fått det siste året. I 2015 var det to stykker. Noora er en finsk variant av Nora», skriver SSB.

Topp 10 jentenavn 2016:

Topp 10 guttenavn 2016:

LES OGSÅ: Disse norske navnene er skikkelig populære i USA

William fortsetter å ligge på topp

I 2015 var det imidlertid Emma som lå på topp, mens Nora og Sara som lå på andre- og tredjeplass over norske jentenavn. William lå også på førsteplass over fjorårets toppliste på guttefronten, tett etterfulgt av Mathias og Oliver. Se hele topp 10-listen under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer