Skilsmissebarn:

Skilsmissebarn som bor hos begge foreldrene er mindre stresset

Barn som har lite kontakt med én av foreldrene, er mer stresset, og har større sannsynlighet for å slite psykisk, ifølge eksperter.

SKILSMISSE BARN: En svensk studie viser at skilsmissebarn som bytter på å bo hos mor og far, er mindre stresset enn de som bor fast hos én av foreldrene. FOTO: NTB Scanpix
SKILSMISSE BARN: En svensk studie viser at skilsmissebarn som bytter på å bo hos mor og far, er mindre stresset enn de som bor fast hos én av foreldrene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Man skulle kanskje tro at barna som hadde et fast hjem følte seg mindre stresset, men slik er det altså ikke.

Ifølge en svensk studie er skilsmissebarn som bytter på å bo hos mor og far, mindre stresset enn de som bor fast hos én av foreldrene. 807 barn i alderen 10-18 år deltok i studien; resultatet viste at barna som bodde sammen med den ene forelderen var stresset opptil flere ganger i uken.

– Barn som bor hos begge foreldrene får sterke bånd til begge to. Begge foreldrene får en aktiv rolle i barnets hverdagsliv, noe som kan være positivt for barn, sier Jani Turunen, forsker ved Demografisk Institutt ved Universitetet i Stockholm.

Mange barn som vokser opp hos aleneforeldre, bruker mye tid på å bekymre seg for forelderen de sjelden møter. Dette gjelder hovedsakelig barn over tre år – yngre barn ser ikke ut til å få negative virkninger av å bo hos én av foreldrene.

– Dersom begge foreldrene er like aktive i barnets liv, er det enklere for begge å hjelpe til med lekser, delta i lek og fritidsaktiviteter, i tillegg til å prate og støtte barnet. Om barn og foreldre har en hverdagskontakt, har også foreldrene bedre mulighet til å stille krav til barnet i stedet for kun å fokusere på å ha det gøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer