Slik arrangerer du en babyshower

- Skal være en hyllest til foreldrene og babyen som kommer

FEIRING: Babyshower - en feiring av den vordende mor - har kommet for fullt til Norge i løpet av de siste fem årene. Foto: Scanpix
FEIRING: Babyshower - en feiring av den vordende mor - har kommet for fullt til Norge i løpet av de siste fem årene. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her i Norge tar vi flere og flere amerikanske tradisjoner til oss, og en av de hyggeligste er nok "babyshower"-tradisjonen - en fest for den vordende mor hvor gaver og leker står sentralt i feiringen. En babyshower blir holdt for familiens første barn, og det er meningen at kvinner skal dele sine erfaringer rundt det å bli en mor. Ordet "shower" står for et regn av gaver, og er ment for å gi foreldrene mye av det de trenger til den lille babyen.

SE POLL NEDERST - VILLE DU BLITT GLAD HVIS NOEN OVERRASKET DEG MED EN BABYSHOWER?

- Babyshower har satt seg som ny tradisjon

Sosialantropolog Gunn-Helen Øye bekrefter at babyshower har satt seg som ny tradisjon i Norge.

- Babyshower har mening i dagens norske kultur. Barn har en mye sterkere posisjon enn bare for få generasjoner siden. Da skulle barn, satt på spissen, kun sees, men ikke høres. En babyshower er en hyllest av barnet og en hyllest til paret. Det å få barn er ekstremt viktig i mange pars liv, sier Øye til Mammanett.

Eksperten tror at vordende mødre i større grad forventer å få en babyshower arrangert for seg, men at det ikke er like utbredt overalt og i alle miljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer