Slik blir barn og hund en fin kombinasjon

- Lytt til hunden allerede ved de første, dempende signalene, råder eksperten.

VIKTIG: Enten barnet har hund selv eller ei, er det viktig at det vet hvilke "regler" som gjelder når en treffer på hunder, enten det er på tur, på besøk eller i eget hjem.  Foto: NPX/Scanpix
VIKTIG: Enten barnet har hund selv eller ei, er det viktig at det vet hvilke "regler" som gjelder når en treffer på hunder, enten det er på tur, på besøk eller i eget hjem. Foto: NPX/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syns du at det ser nusselig ut når en liten baby kravler over familiehunden, eller når toåringen din gir hunden en klem? Barn og hund sammen kan være en flott kombinasjon - men bare dersom det gjøres riktig. 

- Mye av den adferden vi ser hos barn kan se søtt ut, men det er det ofte ikke. Barn som kommenderer hunder for eksempel, finnes ikke søtt i det hele tatt, forteller Turid Rugaas. Hun driver Hagan Hundeskole, og jobber nå med å utdanne hundetrenere. 

LES OGSÅ: Når barna skal få kjæledyr

Enkle grunnregler for barn som vil hilse på hund

Det er viktig å lære barn å omgås hunder på en riktig måte, allerede fra tidlig alder. Enten barnet har hund selv eller ei, er det viktig at det vet hvilke "regler" som gjelder når en treffer på hunder, enten det er på tur, på besøk eller i eget hjem. 

- De grunnleggende reglene er egentlig ganske enkle, forteller Rugaas. 

- Det er også viktig å huske på at et barn aldri skal lufte hunden alene. Barn under 16 år bør ikke få gå tur med en hund alene, legger hundetrener- og eier Monica Berglyd Olsen, til. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer