Slik blir du morsmelkgiver

Anne Grøvslien, leder ved Morsmelkbanken ved Oslo Universitetsykehus trenger flere morsmelkgivere. Foto: Shutterstock og privat.
Anne Grøvslien, leder ved Morsmelkbanken ved Oslo Universitetsykehus trenger flere morsmelkgivere. Foto: Shutterstock og privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Melk til overs? Her er kriteriene for å bli morsmelkgiver. 

Viktig tilbud for premature og syke nyfødte 

Melkebanken forsyner for tidlig fødte og syke barn. Morsmelk er det beste de kan få, med tanke på å hindre infeksjoner og styrke immunforsvaret. Denne melken er unikt tilpasset det nyfødte barnets stoffskifte og tarm. Hvis mor ikke er tilgjengelig eller ikke har nok melk, er melk fra melkebanken et godt alternativ.

– Hos nesten alle premature starter vi opp med bankmelk til barnet i første levedøgn, forutsatt at foreldrene samtykker. Det er lang tradisjon for å gi morsmelk eller bankmelk til syke nyfødte og premature barn, forteller Anne Grøvslien, leder ved Morsmelkbanken ved Oslo Universitetssykehus. 

– Det er av stor betydning at bankmelk er tilgjengelig, særlig til for tidlig fødte og syke barn, hvis mor ikke er kommet i gang med ammingen/pumping av melk, eller ikke kan eller vil amme, fortsetter hun.

Oslo Universitetssykehus er selvforsørget med melk fra egen bank, og leverer også melk til flere andre sykehus.

LES OGSÅ: Advarer mot privat melkedeling

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer