Hudpleie i puberteten:

Slik bør du pleie huden i puberteten

Når de første hudormene og kvisene begynner å dukke opp, er det fort gjort å pøse på med for fete og sterke produkter.

HUDPLEIE I PUBERTETEN: For mange er puberteten synonymt med kviser, men det behøver det slett ikke være. FOTO: NTB Scanpix
HUDPLEIE I PUBERTETEN: For mange er puberteten synonymt med kviser, men det behøver det slett ikke være. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kviser og hudormer kan vi få i alle aldre, men for mange er det synonymt med puberteten. Kanskje ikke så rart da det er vanlig å få sine første urenheter i denne alderen og for noen kan det bli riktig plagsomt.

For foreldre kan det være vanskelig å vite hva man bør råde tenåringen til å gjøre for å behandle de første kvisene og hudormene som dukker opp. Er det best å vente så lenge som mulig med å bruke ulike hudprodukter, eller er det bare å pøse på?

– Det letteste er alltid å forebygge. Starter man å rense huden med en gang man ser de første nuppene og hudormene, kan man forebygge større utbrudd, sier kosmetisk sykepleier Erle Haviken Fjeldsaa ved Aleris Colosseum-Nobel.

Hvilken behandlingsmetode man velger, kommer ifølge Fjeldsaa an på graden av akne (kviser). Vanligvis skiller man mellom mild, moderat og alvorlig akne.

– Mild akne er overfladiske nupper, sorte og hvite hudormer. Dette kan man som regel holde ganske bra i sjakk med gode renserutiner. Det er viktig at man renser huden med et mildt renseprodukt morgen og kveld, og at man ikke bruker makeup som tetter til porene og som inneholder mye olje. Generelt anbefaler vi at man holder seg til oljefrie produkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer