Slik delte vi den gode nyheten på Facebook

Her får du mange tips

FIRE PAR SKO PÅ REKKE OG RAD: - Hei vent, hvem eier det siste paret? Foto: Privat
FIRE PAR SKO PÅ REKKE OG RAD: - Hei vent, hvem eier det siste paret? Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å fortelle omverdenen om graviditeten på en kreativ måte, er en trend som virkelig har tatt av de siste årene. 

Mens noen velger å overraske besteforeldre gjennom klær eller spesialsydde servietter, synes Facebook å være den desidert mest populære kanalen for å formidle det glade budskap!

LES OGSÅ: Slik kan du fortelle verden den gode nyheten

Populære skobilder

Celine Brunstad lot seg inspirere av et foto hun fant på nettet da hun og ektemannen Simen skulle annonsere at de ventet barn. Bildet viser både eksisterende og kommende familiemedlemmers sko, ved siden av fødselsåret deres.

– Jeg synes det var en original måte å dele det på, så jeg tok like greit fire par sko og litt kritt og tegna i vei, sier hun. 

Bildet ble postet på Facebook da hun var cirka tretten uker på vei og det fikk veldig god respons fra omgangskretsen hennes.

– Bildet fikk nærmere 100 kommentarer og over 200 likes. Mange syntes det var en kul måte å dele nyheten på og ble veldig glade på våre vegne, sier Celine med et smil.

Kaja Moen og Morten Hvattum Lund brukte også sko for å annonsere sin familieforøkelse, bare med en litt annen vri.

– Bildet tok jeg faktisk flere uker før vi bestemte oss for å annonsere det, og jeg gledet meg veldig til å legge det ut. Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger både på Facebook og Instagram, først og fremst synes folk at det er en hyggelig nyhet, men det er også mange som har kommentert selve bildet og syntes det var en søt idé, forteller Kaja. 

LES OGSÅ: - Oi, du er gravid du!

VALGTE OGSÅ Å SI DET MED SKO: - Mange har kommentert bildet og syntes det var en søt idé, forteller Kaja Foto: Privat
VALGTE OGSÅ Å SI DET MED SKO: - Mange har kommentert bildet og syntes det var en søt idé, forteller Kaja Foto: Privat Vis mer

- Er du full allerede?!

Malin Gulhaugen og samboer Christian Nyblom forteller at deres Facebook-kunngjøring kom ganske så spontant på selveste nyttårsaften.

– Etter at fireåringen min hadde lagt seg, satt jeg og samboeren og snakket om hvordan vi skulle si til alle at vi skulle ha baby. Vi visste begge at vi ville legge ut et bilde på Facebook, men hva? 

– Mens vi satt der og snakket løp jeg ut på badet for å spy, da morgenkvalmen ikke hadde gitt seg enda. Mens jeg satt der og ropte på elgen, snek samboeren seg inn og tok dette bildet, forteller Malin. 

– Responsen på Facebook var først «Er du full allerede, Malin? Klokka er bare 19:00!».

- Før en kollega av oss spurte om det kom en arving – da fosset det på med gratulasjoner, smiler hun. 

LES OGSÅ: Her er fotografenes egne favoritt babybilder!

SLIK ENDTE NYTTÅRSAFTEN: Ikke alle på Facebook skjønte hvorfor Malin hang over doskåla... Foto: Privat
SLIK ENDTE NYTTÅRSAFTEN: Ikke alle på Facebook skjønte hvorfor Malin hang over doskåla... Foto: Privat Vis mer

EN NOE SPESIELL ORDREBEKREFTELSE: Leveringstiden ble faktisk raskere enn forventet! Foto: Privat
EN NOE SPESIELL ORDREBEKREFTELSE: Leveringstiden ble faktisk raskere enn forventet! Foto: Privat Vis mer

Mulig avvik ved leveranse

Da Mathiane og Glenn Rune skulle dele sin nyhet, var det langt i fra så spontant. – Vi fant ut om graviditeten i slutten av juni og allerede da begynte jeg å lure på om vi skulle publisere det på Facebook eller om vi skulle droppe det. Vi har en del venner og familie som bor rundt om og derfor var det lettere å få det ut på Facebook. Spørsmålet var bare hvordan, sier Mathiane. 

Hun forteller at hun saumfarte nettet etter kule måter å fortelle om graviditeten på og fant til slutt noen som hadde laget en ordrebekreftelse. 

– Siden jeg jobber i butikk så passet en ordrebekreftelse supert! Vi hadde vært på tidlig ultralyd, så vi visste at det ville bli levert kun 1 stk. baby. Ved leveringstid er det ofte avvik, i alle fall ved en baby, og han var ute faktisk 17. februar, sier hun med et smil.

Mathiane forteller at kunngjøringen fikk mange positive tilbakemeldinger, både på Facebook og på jobben hennes.

– Vi fikk mange kommentarer på at det jo er den absolutt beste pakken man kan få - og det er det! 

LES OGSÅ: Gravidmager finnes i alle størrelser - også XXL!

SKJULT BUDSKAP: Det tok litt tid før alle skjønte Ida og Elises gledelige budskap. Foto: Privat / Facebook
SKJULT BUDSKAP: Det tok litt tid før alle skjønte Ida og Elises gledelige budskap. Foto: Privat / Facebook Vis mer

Ikke alle skjønte budskapet med en gang

Ida og Elise Heimholt ønsket også å gjøre noe kreativt når de ventet barn nummer to og i likhet med Mathiane fant de inspirasjonen på nettet. 

– Da jeg kom over dette bildet på en engelsk side var det ikke tvil om at vi ville bruke det, sier Ida.

Hun forteller at responsen på bindersbildet var overveldende. – Tror folk synes det var en morsom måte å gjøre det på. Noen måtte tenke litt ekstra før de faktisk forstod poenget med bildet, men det er jo bare gøy, smiler hun. 

LES OGSÅ: Avslørte graviditeten gjennom rap!

DET KLASSISKE GRAVIDITETSTEST-BILDET: Måten Linn Renate oppdaget graviditeten på, levnet liten tvil til hva Facebookbildet måtte bli. Foto: Privat / Facebook
DET KLASSISKE GRAVIDITETSTEST-BILDET: Måten Linn Renate oppdaget graviditeten på, levnet liten tvil til hva Facebookbildet måtte bli. Foto: Privat / Facebook Vis mer

Overveldet av lykke

Linn Renate og Ken Grønnerud hadde prøvd i fem og et halvt år på å bli gravid med nummer to, da Linn Renate en dag helt uventet oppdaget at de hadde lykkes. 

Hun forteller at hun ble så lykkelig at hun helst skulle ha fortalt den gode nyheten til hele verden med det samme.

– Jeg trodde først jeg var på vei til å bli syk og i medisinskapet lå det graviditetstester. Jeg tenkte «Jeg kan jo ta en test for å utelukke graviditet, for det er jeg jo ikke». Da to de to strekene viste seg, tok jeg bilde av testen og sendte det på Snapchat til mannen min med skriften «Gratulerer du skal bli pappa!», forteller hun.

Etter at hun hadde sjokkert den kommende faren, måtte Linne Renate ta en test til for å dobbeltsjekke at graviditeten var et faktum. Bildet av de to testene ble så det de valgte å dele på Facebook når hun var 12 uker på vei.

NESTEN FOR FIN TIL Å SPISES: Fargen var heller ikke tilfeldig. Christine valgte mintgrønn kake, da de ikke visste hvilket kjønn det ville bli. Foto: Privat
NESTEN FOR FIN TIL Å SPISES: Fargen var heller ikke tilfeldig. Christine valgte mintgrønn kake, da de ikke visste hvilket kjønn det ville bli. Foto: Privat Vis mer

Serverte budskapet på fat

Christine Sjødal og samboer Øystein Mork valgte å først overraske kun den nærmeste familien før de fortalte nyheten på Facebook. Christine elsker å bake og lagde derfor en kake som hun dekorerte med budskapet.

– Vi ville vente med å fortelle familien om graviditeten til jeg skulle feire bursdagen min, da var jeg 2 måneder på vei. Vi satte frem én og én kake på bordet og sparte den beste til slutt, forteller hun.

– Det tok litt tid før det ble oppdaget og noen sekunder før de skjønte at det skulle komme et nytt familiemedlem. Da ble lykken stor og alle smilte fra øre til øre.

- Den største gaven jeg fikk var å kunne fortelle at vi ventet barn, sier hun og legger til at bildet av kaken senere også ble delt på Facebook. 

LES OGSÅ: Den best bevarte hemmeligheten - noensinne!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer