Skjermtid

Slik får du barna dine vekk fra skjermen i sommer

Familiens barn og unge har åtte uker skolefri - men ikke de voksne. Hvordan unngå at barna sitter på skjerm mens du er på jobb?

SKJERMTID: Mange tenåringer bruker sommerferien til gaming og andre skjermaktiviteter, men det kan fort bli litt for mye. FOTO: NTB Scanpix
SKJERMTID: Mange tenåringer bruker sommerferien til gaming og andre skjermaktiviteter, men det kan fort bli litt for mye. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skolens sommerferie er endelig i gang og etter de siste ukers intense sluttspurt unner vi barna våre friheten. Men noen dager inn i ferien melder det seg ofte et kjent problem; hvordan skal vi få barna vekk fra skjermen?

Dette er en av problemstillingene pedagog og lektor i ungdomsskolen, Inger-Lise Køltzow, tar for seg i sin nye bok «Barnet mitt gamer for mye – krisehjelp for frustrerte foreldre».

I forbindelse med boken har hun snakket med et knippe ungdommer og foreldre, om gaming.

I samtalene kommer det frem at mange ungdommer rett og slett synes det er vanskelig å finne på noe annet enn gaming når de har fri, både i hverdagen og når det er ferie.

– Det er viktig å huske på at spilling i seg selv ikke er negativt. Det blir som Facebook hvor du har kontakt med alle mulige og kan servere en god versjon av deg selv. Men det handler om en balanse som er behagelig for deg som forelder og dere som familie. Du ønsker å komme dit hvor du ikke blir gæren og irritert over at de spiller, og hvor du synes de har nok av andre aktiviteter også. Men du får ikke til det ved å skrike, sier Køltzow.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer