Å snakke med tenåringen:

Slik får du tenåringen din til å åpne seg

- God kommunikasjon handler om å møte dem på riktig tidspunkt, sier forfatter. Men hvordan finner du dem?

TENÅRINGER: Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal nå frem til tenåringen i huset. Foto: Scanpix
TENÅRINGER: Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal nå frem til tenåringen i huset. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Det kan være vanskelig å vite hvordan du skal snakke med tenåringen i huset når dagene er som en berg og dalbane. Den ene dagen er han/hun glad, mens neste dag kan det være en tikkende bombe, eller en lukket ungdom, som går rundt i huset.

Noen ganger prøver du deg desperat på noen kule uttrykk som: «serr» og «baile», men får bare et irritert blikk og et stort sukk tilbake.

Forskjellige tenårings-identiteter

Lars Halse Kneppe, psykolog og forfatter av boken «I hodet på en tenåring», sier at det ikke nødvendigvis er så mye som skal til for å få til store endringer i kommunikasjonen, dersom det har floket seg til.

- God kommunikasjon mellom voksne og tenåringer handler om å møte dem på riktig tidspunkt. Om de er glade eller sinte, så handler det alltid om å anerkjenne opplevelsen deres uten å bli overveldet av den. Er de sinte? Så la de være sinte, og heller kom tilbake når ting har roa seg ned, forteller han til KK.

Psykisk helse, skole, stress og kjærlighet er blant temaene som blir tatt opp i boken hans. Kneppe går også nærmere inn på hvordan du skal håndtere de forskjellige tenårings-personlighetene, litt enkelt sagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer