Slik forandret kroppen seg etter at de fikk barn

Ashlee Wells Jackson startet prosjekt for å hylle kvinnekroppen slik den faktisk er etter en fødsel. Tre norske mammabloggere forteller om hvordan de opplevde at kroppen forandret seg.

Publisert
Sist oppdatert

På nettsidene til «The 4th Trimester Bodies Project» er det mammakroppen som er i fokus. Her er mange bilder av slanke og frodige kvinner, med strekkmerker, hengemager og hengepupper. Gjennom vakre fotografier i sort og hvitt ønsker initiativtakerne å hylle mammakroppen slik den virkelig er.

Denne online fotodokumentaren ble startet av fotografen Ashlee Wells Jackson. – Prosjektet er dedikert til å omfavne skjønnheten som kommer av endringene kroppen vår gjennomgår etter at man har født og ammet barn, forklarer hun.

SE FILM NEDERST

LES OGSÅ: Vi med hengepupper og hybelkaniner har også livets rett

Kan aldri konkurrere mot Photoshop og glansede magasinforsider 

Så langt har hun fotografert mødre over hele USA og planen er å fortsette prosjektet i Canada, Storbritannia og Australia. Ashlee Wells Jackson er selv mamma og mener dagens mødre dømmer sin egen kropp alt for hardt.

– Ingen normale personer kan konkurrere mot Photoshop og glansede magasinforsider. Moderskapet er hellig og burde bli hyllet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer