Slik foregår en hjemmefødsel

Dette må du vite før du kan føde hjemme. Men ikke alle kan ha hjemmefødsel, du må fylle visse kriterier.

HJEMMEFØDSEL: Forholdsvis få norske kvinner velger å føde barnet sitt hjemme. Foto: NTB Scanpix
HJEMMEFØDSEL: Forholdsvis få norske kvinner velger å føde barnet sitt hjemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du hjemmefødsel? Det er en rekke ting du bør ta stilling til før du tar den endelige avgjørelsen om å føde barnet ditt hjemme.

Kristina Jacobsen fra Hjemmefødsel.no har jobbet som hjemmejordmor siden 2008 og har vært med på hele 196 fødsler hjemme. 

– Dersom du er usikker på om du kan ha hjemmefødsel, ta kontakt med en hjemmejordmor som kan gi deg den informasjonen du trenger, sier Kristina.

– Når gravide vurderer ulike fødesteder, bør de alltid tenke gjennom hva de tenker at de vil ha behov for når de skal føde. Videre vil man da kunne vurdere hvor sjansene for å få disse behovene hvor er størst; er det hjemme, på en fødestue/ABC klinikk eller på en stor fødeavdeling? 

– Ta gjerne en samtale med jordmødre på de ulike stedene, og undersøk hva de kan tilby. Velg det alternativet som best mulig vil dekke dine behov og gir deg størst trygghet – det blir sjelden feil!

Får refundert noe av kostnaden ved hjemmefødsel

Hjemmefødsel er ikke et offentlig tilbud her i Norge. Det innebærer at du selv må finne en privat hjemmejordmor som kan hjelpe deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer