Slik hjelper du barna med lekser

Slik hjelper du barna med lekser
Publisert
Sist oppdatert

Når skal leksene gjøres, og på hvilken måte? Det kan også være utfordrende noen ganger å gi den hjelp barnet trenger. Ikke sjeldent oppstår konflikter mellom barn og voksne. Håvard Tjora kjent fra Tv-serien Blanke Ark gir her foreldre råd.

Amper stemning og stress er klassiske feller

Unngå unødvendige konflikter, anmoder Håvard. Mange opplever at det blir amper stemning rundt leksene. Dette er det mange grunner til. Barna kan være stresset fordi de skal rekke en prøve eller en innlevering, de kan være oppgitt eller lei seg fordi de ikke får til leksene, eller de synes det er kjedelig, og vil heller gjøre andre ting som er morsommere. Alle som har barn, vet at når barnet er utilpass, så er veien til konflikt ofte kort. I tillegg vet vi at mange foreldre blir utålmodige av at barnet ikke forstår. Noen blir også stresset av at de ikke klarer å svare på det barnet spør om. Din jobb blir å dempe stressnivået.  Unngå å kjefte eller komme med negative utbrudd.  Barnet ditt ønsker å få til, og ingen blir bedre eller tryggere av å få kjeft eller av å merke at foreldrene er utålmodige og oppgitte. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer