Slik kan du fortelle verden den gode nyheten

Kunngjøring om graviditeten blir stadig mer kreative, men felles for dem alle er at de både overrasker og fremkaller smil hos mottakeren.

KOSELIG KUNNGJØRING: Snart ventes lyden av små, tassende barneføtter. Foto: Meghan Small, Mae Small Photography
KOSELIG KUNNGJØRING: Snart ventes lyden av små, tassende barneføtter. Foto: Meghan Small, Mae Small Photography Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange morsomme måter å fortelle at man er gravid, og stadig flere velger å benytte seg av sosiale medier til dette formålet.

Mammanett har tidligere skrevet om kreative måter du kan dele det glade budskap på: som å ta bilder av bolle i ovnen på facebook, si det med en kake eller maile bilde av graviditestesten.

En av dem som kunngjorde graviditeten på Facebook, er Hege Paulsen som sier at hun og mannen begge er over gjennomsnittet glad i data.

De fant det derfor naturlig å legge ut dette underfundige bildet i en statusoppdatering.

– Det var mange som syntes det var en morsom måte å annonsere nyheten på, så alle tilbakemeldinger har vært positive, forteller hun. 

TO DATAGLADE FORELDRE:...og i september ventes en liten nerd? Foto: Privat
TO DATAGLADE FORELDRE:...og i september ventes en liten nerd? Foto: Privat Vis mer

Heretter blir det lagtempo

Et annet par som valgte å bruke Facebook for å fortelle vennene om familieforøkelsen, er Åste Kristine Remman Gunleiksrud og samboer Kristian Kverndalen.

De er begge svorne sykkelentusiaster og etter ordinær ultralydkontroll valgte de derfor å oppdatere Facebookprofilene sine med dette bakgrunnsbildet.  

SYKLET IKKE TANDEM: Men det ble gledelige resultater allikevel. Foto: Privat
SYKLET IKKE TANDEM: Men det ble gledelige resultater allikevel. Foto: Privat Vis mer

– De fleste skjønte tegninga, men det kom jo en del spørsmål, forteller Åste Kristine. 

Dagen etter fulgte de opp med en forklarende statusoppdatering;

«Etter spekulasjoner den siste tiden har vi nå gleden av å kunne bekrefte at Team Gunleiksrud-Kverndalen får et nytt lagmedlem i begynnelsen av februar. Vi vet ikke om det blir en kvinnelig eller mannlig utøver, eller om det blir landevei eller terreng som blir spesialiteten. Uansett venter vi med glede og spenning på styrkingen av laget.»

LES OGSÅ: Amme-selfie, ny Instagram-trend

LA UT FOTO AV NYVOGNA: ...men hvorfor er det plass til to? Foto: Privat
LA UT FOTO AV NYVOGNA: ...men hvorfor er det plass til to? Foto: Privat Vis mer

Skjønte ikke budskapet

Da Tonje Renate Aaslie og samboeren la ut dette fotografiet på Facebook, fikk de kommentarer som «Tidlig ute med vogn til nestemann?», «Kul vogn, bare å sette i gang å lage en liten til da» og «Er ikke storesøskene til Saga litt store til å sitte i vogn?».  

Det var med andre ord ikke alle som umiddelbart skjønte budskapet om at lille Saga Simone skulle bli storesøster.  

- Jeg testet positivt allerede da hun var 6 måneder gammel, og med to så tette barn var vi avhengig av søskenvogna. Vi synes dette var en litt artig og annerledes måte å fortelle det på. Ikke minst fikk Saga Simone være med å fortelle at hun skulle bli storesøster, forteller Tonje. 

LES OGSÅ: Noen foreldre deler litt for mye i sosiale medier

Ingen ble lei seg da de avlyste bryllupet

Det er ikke alltid nødvendig med et finurlig foto for å vekke oppmerksomhet på Facebook. Flere av vennene til Margrethe J. Bøklepp fikk seg en skikkelig overraskelse da denne statusen plutselig dukket på Facebookprofilen hennes.  

SPESIELL STATUSOPPDATERING: Slik informerte paret om graviditeten på Facebook. Foto: Privat
SPESIELL STATUSOPPDATERING: Slik informerte paret om graviditeten på Facebook. Foto: Privat Vis mer

Det planlagte sommerbryllupet måtte utsettes, da samboerparet oppdaget at de ventet barn med termin på omtrent samme tid.

– Den nærmeste familie hadde fått vite det allerede, så dette var for de øvrige, forteller hun med et smil og legger til at de fikk positiv reaksjon fra alle.  

LES OGSÅ: Facebook-fella du ikke vil gå i

Verdens stolteste oldemor 

Da Silje Nygård Ualand og samboeren oppdaget at de var gravide, begynte de å pønske ut hvordan de skulle formidle nyheten til hans farmor Dagny. 

– Dette er noe hun har ønsket seg i flere år. Hun har bare gått og ventet på det første oldebarnet. Så vi visste dette ville bli stas, forteller Silje. 

Løsningen ble en spesiallaget t-skjorte som de bestilte fra en nettbutikk.

Gledestårene var ikke til å stoppe, da den kommende oldemoren pakket opp gaven med t-skjorten. Deretter tok det ikke mange sekundene før t-skjorta var på, og hun løp over til naboen for å vise den frem. Dagen etter ble det også en tur til gamlehjemmet for å vise seg fram til alle hun kjente.  

NY FAVORITT T-SKJORTE: Gaven som gikk rett hjem hos oldemor. Foto: Privat
NY FAVORITT T-SKJORTE: Gaven som gikk rett hjem hos oldemor. Foto: Privat Vis mer

Silje forteller at Dagnys telefon gikk varm de nærmeste dagene. – Den ene tanten i telefonen lurte på hvordan det gikk med meg om jeg var dårlig og så videre. Da svarte hun: Oi! Det har jeg ikke kommet på å spørre om, jeg har vært så opptatt med meg selv at jeg skal få bli oldemor!!  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer