Bør intriger mellom tenåringsjenter tas på alvor? Ja så absolutt, mener regissør og manusforfatter Anne Wisløff.
Hun er en av skaperne bak NRK Supers nettdramaserie «Lik Meg». Serien retter seg mot jenter i alderen 10-14 år og handler blant annet om hvordan den usynlige mobbingen kan foregå.
I arbeidet med serien har Wisløff og den øvrige redaksjonen reist rundt på skoler hvor de har snakket med barn i målgruppen.
De har også snakket med helsesøstre og lærere, samt studert nettsider som Ung.no hvor barn og unge anonymt kan stille spørsmål og få svar på det de måtte lure på.
– Vi har stilt barna masse spørsmål, om alt fra hva de gjorde etter skolen i går til om de har opplevd utestenging. Vi har også snakket om hva de opplever på sosiale medier, om lærere og klassemiljø, om gjenger og tilhørighet, sminke, klær, forholdet til gutter, foreldre og venner. Det er viktig for oss at serien skal oppleves så virkelighetsnær og relevant som mulig, sier hun.
Viktig å ta den skjulte mobbingen på alvor
For noen uker siden kom sesong to hvor vi får bli mer kjent med karakteren Luna og hvorfor hun har et så stort behov for å ha makt over andre jenter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger