Tenåringer

Slik lærer du tenåringen å passe egen økonomi

Amanda (17) og Ariel (19) har gradvis fått større ansvar for egen økonomi: – Vi har blitt mer motiverte til å spare, sier søstrene.

TENÅRINGERS ØKONOMI: Har du noen gang tenkt over hvor godt rustet barnet ditt er til å passe sin egen økonomi? FOTO: NTB Scanpix
TENÅRINGERS ØKONOMI: Har du noen gang tenkt over hvor godt rustet barnet ditt er til å passe sin egen økonomi? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er mye vi foreldre skal lære barna våre før de flytter hjemmefra, alt fra det å ta vare på sin egen kropp til hvordan de skal sikre seg best mulig i den digitale verdenen.

Men tenker du noen ganger over hvor godt rustet barnet ditt er til å passe sin egen økonomi?

Hjemme hos familien Samdahl på Heimdal i Trøndelag, har døtrene Amanda (17) og Ariel (19) de siste årene fått mer ansvar for sine egne utgifter.

Mot arbeidsoppgaver som å vaske familiens fellesområder og lage middag en gang i uka, får de begge 2000 kroner i måneden.

Dette er penger som blant annet skal gå til innkjøp av alle klær, sko, helgekos, kinobesøk og bursdagsgaver til venner.

Mamma Hege forteller at målet har vært å gjøre døtrene mer økonomisk selvstendige og så langt er hun strålende fornøyd med løsningen.

– Vi ønsket at jentene skulle tenke over hva ting koster og bli mer bevisste på om det er noe de trenger, eller om de bare har lyst på det. På denne måten blir de mer selvstendige og kan spare til andre ting dersom de føler at de ikke trenger klær eller sko i en periode. Har de lyst på sukkerstopp i en periode er det de som vinner på det, både økonomisk og helsemessig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer