Barn kreativitet:

Slik oppmuntrer du barna til lek og kreativitet - uten skjerm

– Kreative ferdigheter kommer til å bli stadig mer etterspurt i fremtiden, så det er en god investering på sikt, sier professor i kreativitet.

KREATIVE BARN: Det er lett å ty til skjermer når barna kjeder seg - slik kan du oppmuntre til lek og kreativitet utenom skjermen. FOTO: NTB Scanpix
KREATIVE BARN: Det er lett å ty til skjermer når barna kjeder seg - slik kan du oppmuntre til lek og kreativitet utenom skjermen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange foreldre ønsker at barna skal bruke mindre tid foran skjermer, men de er dessverre veldig lett å ty til når barna kjeder seg. Hva kan vi foreldre gjøre for å tilrettelegge slik at barna blir oppmuntret til lek og kreativitet?

– Det er viktig at foreldre tilrettelegger for kreativitet, ellers blir kreative aktiviteter fort valgt bort, sier Erik Lerdahl, Norges eneste professor i kreativitet ved Høyskolen Kristiania.

Lerdahl er selv pappa og kjenner seg igjen i at det er lett å være litt for ettergivende når det kommer til barnas bruk av skjerm.

– Det kan være vanskelig å sette grenser når «alle andre i klassen spiller mer» og når kompisene er online mye av tiden. Spill og sosiale medier har blitt en sosial arena og vi vil ikke at barna skal stå utenfor.

– Ellers er jo skjermbruk en «god barnevakt». I en tid der begge foreldre jobber, kan foreldrene være ettergivende på skjermbruk da de er opptatt med andre aktiviteter og går rundt med dårlig samvittighet i forhold til det, sier han.

Viktig egenskap i voksenlivet

Lerdahl forklarer at kreativitet ikke bare er viktig for barnas trivsel her og nå, men at det også er en viktig egenskap å ha med seg inn i voksenlivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer