- Slik overlevde jeg et år i ammetåka

Jade får kjemperespons fra andre foreldre som kjenner seg igjen.

SITUASJONER MANGE KJENNER SEG IGJEN I: Gjennom å se komikk i de mest frustrerende situasjonene, holdt Jade Josefine Nordahl humøret oppe i mammapermisjonen. Foto: Privat / @ab.bel
SITUASJONER MANGE KJENNER SEG IGJEN I: Gjennom å se komikk i de mest frustrerende situasjonene, holdt Jade Josefine Nordahl humøret oppe i mammapermisjonen. Foto: Privat / @ab.bel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det året man er hjemme i foreldrepermisjon kan oppleves både overveldende og slitsomt.

Mange stifter også bekjentskap med den beryktede «ammetåka» som ifølge enkelte eksperter faktisk er en reell tilstand. 

Gjorde mye rart 

Førstegangsmor Jade Josefine Nordahl (31) forteller at hun var intet unntak.

– Vi hadde mange episoder man kan le av i ettertid. Som da vi tok feil av bleiekrem og tannkrem - ikke å anbefale! Eller da pappaen refererte til sønnen vår som «hun» en hel våkenatt.

– Jeg har ikke tall på de gangene vi våknet med et rykk og lurte på hvor vi hadde lagt babyen, bare for å finne ham trygt i sengen sin, naturligvis, sier hun.

Norske mødre forteller at de har gjort mange flauser i ammetåka, men den kan tydeligvis også ramme slitne fedre.

– Vi har gått mye med klærne på vranga, til butikken uten penger, og uten mat en hel dag, uten å skjønne hvorfor vi ble så gretne. Også glemte vi igjen hunden utenfor butikker og kafeer. Det skjedde flere ganger, smiler Jade.

Så humoren i det slitsomme

For Jade ble «overlevelsesstrategien» å se humoren i det slitsomme. Mens hun var i permisjon med sønnen Abel, begynte hun å tegne små glimt fra dagene med sønnen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer