Dårlig Råd

Slik prater du med barna om økonomi og sosiale forskjeller

Vær ærlig med barna om at pengene ikke alltid strekker til, mener ekspert.

ØKONOMI: Slik forklarer du barna dine at økonomien ikke er på topp.  Foto: Shutterstock / altanaka
ØKONOMI: Slik forklarer du barna dine at økonomien ikke er på topp. Foto: Shutterstock / altanaka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å unngå at noen tjener mer enn andre. Slik er livet. Men hva skjer når du må forklare sønnen din at han ikke kan gå på fotballtrening med vennene sine på grunn av økonomien? Eller at datteren din ikke får være med på kino like ofte som de andre barna? 

Astrid Beate Opdahl er banksjef ved DNB Storo i Oslo. Hun forklarer at det er mange barn i Norge som ikke har råd til å være med på alt det vennene kan på grunn av økonomien. 

-Det er ikke lett å være fattig i et av verdens rikeste land, hverken for store eller små. I dag lever nær 93 000 barn i Norge under den offisielle fattigdomsgrensen. Noen føler seg utenfor og dessverre er det barn som blir mobbet fordi de ikke har det som «alle andre» har, sier Opdahl til KK.no. 

Dette mener hun bør snakkes mer om på skolen. Det å prate om sosiale forskjeller på skolen, både i foreldremøter og i klasserommet, kan lære barna å være mer åpensinnede.  - Å lære barn om hva ting koster og forklare økonomiske forskjeller vil skape større forståelse og føre til mindre mobbing og ekskludering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer