Slik skal baby plasseres i bæretøy

«Froskestilling» gir en ergonomisk riktig bærestilling, og det er innovervendt som gjelder for de minste barna ved bruk av bæreseler og bæretøy.

TETT INNTIL I BÆRETØY: Barnet skal sitte innovervendt i froskestilling. Dette skal ha innvirkning på både psykisk og motorisk utvikling. Foto: NTB/ Scanpix
TETT INNTIL I BÆRETØY: Barnet skal sitte innovervendt i froskestilling. Dette skal ha innvirkning på både psykisk og motorisk utvikling. Foto: NTB/ Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bæresjal eller bæresele? Men er det en ergonomisk bæresele? Skal babyen se utover? Og er det bæresjalet som venninna di brukte til sine to barn trygt å overta? Det er ikke lett å vite i jungelen av bæretøy.

- I løpet av de siste årene har det vært en økende interesse blant nye foreldre til å bære babyer i forskjellige bæreseler og sjal. På nettfora for foreldre kan vi observere dedikerte foreldre diskutere fordeler og ulemper med babybæring og også holdninger til hva som er en ergonomisk riktig bærestilling, sier helsesøster Hanne Holme.

Fremmer sunn utvikling

I følge International Hip Dysplasia Institute er det den såkalte "froskestillingen" som gir en ergonomisk riktig bærestilling.

- Dette er den bærestillingen som er best for å fremme en sunn utvikling av rygg og hofte. Det er denne stillingen som anbefales av barneortopedkirurger for babyer som har blitt diagnosisert med hofteleddsdysplasi, fordi posisjonen stimulerer optimal vekst av hofteledd. Det å ha hele vekten på lysken hvor også beina dingler rett ned, er rett og slett ikke optimalt fra et fysiologisk utviklingssynspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer