Hudpleie barn

Slik steller du barnets vinterhud

Barns hud er sårbar for kald luft, med disse enkle grepene kan du forebygge hudproblemer i vinter.

BESKYTT BARNETS HUD: Minusgrader og tørrere luft tørker ut huden, noe som kan føre til hudproblemer. FOTO: NTB Scanpix
BESKYTT BARNETS HUD: Minusgrader og tørrere luft tørker ut huden, noe som kan føre til hudproblemer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tørr og kald vinterluft påvirker huden vår, og barn som tilbringer mye tid utendørs er spesielt utsatt for hudplager. Heldigvis finnes det en rekke tiltak du kan gjøre for å ta godt vare på barnets hud i vinter.

Ifølge Jon Anders Halvorsen, hudlege hos den den digitale hudlegetjenesten Askin, får mange barn tørrere og mer sensitiv hud om vinteren. Dette kan gi seg utslag i hudirritasjoner og kløe.

– Opptil 20 prosent av alle barn har eller har hatt atopisk eksem og disse er spesielt sårbare for forverring av huden om vinteren. Mange hudsykdommer, som eksem, psoriasis og akne, har også en tendens til å bli verre om vinteren.

– Årsaken er trolig tørrere hud, noe som er ganske vanlig her i Norge hvor luften blir tørr om vinteren. Mangel av sollys på huden kan hos noen også virke ugunstig, forklarer han.

Dersom hudproblemer får gå ubehandlet kan det ifølge Halvorsen føre til sterkt kløende, rød og betent hud, samt smertefulle sprekker i huden.

– Det kan også komme infeksjon i huden og da blir det skorper og væske. Dersom man klorer seg til blods, får sprekker i huden og ikke kommer til målet med vanlig hudpleie, bør man oppsøke lege, råder han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer