Graviditet hår:

Slik takler du «ammehåret»

Mange kvinner opplever å miste ekstra mye hår i forbindelse med graviditet og fødsel, men det finnes tips og triks for å takle ammehåret.

TYPISK AMMEHÅR: Det vanligste er å miste litt hår rundt hårfestet, noe som resulterer i den såkalte «ammeluggen». FOTO: VAAR
TYPISK AMMEHÅR: Det vanligste er å miste litt hår rundt hårfestet, noe som resulterer i den såkalte «ammeluggen». FOTO: VAAR Vis mer
Publisert

Det er en kjent sak at kvinnekroppen vanligvis gjennomgår mange endringer i forbindelse med graviditet og fødsel.

Magen blir ofte litt slappere, det å hoppe på trampline blir aldri helt som før og strekkmerker (eller tigermerker som enkelte foretrekker å kalle dem) er et velkjent fenomen.

Mange kvinner opplever også at håret endrer seg. Vilde Johannessen, senior stylist hos det nye frisørkonseptet VAAR i Oslo, forteller at hun nesten daglig får inn kvinner som søker hjelp til å takle det såkalte «ammehåret».

– For de fleste er håret en stor del av identiteten, så mange vil nok oppleve dette som et reelt problem, sier hun.

Hvordan håret endrer seg, kan ifølge stylisten være veldig individuelt.

– Under svangerskapet opplever man en økt pigmentering og overproduksjon av hårvekst, som gjør at håret kan bli både mørkere og tykkere. Etter graviditet ser vi derfor at noen mister mye hår over hele hodet, mens andre mister mindre.

– Det vanligste er å miste litt hår rundt hårfestet, noe som resulterer i den såkalte «ammeluggen». Man kan også oppleve forandring i hårfarge og struktur i håret etter et svangerskap, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer