Slik trener du bekkenbunn-muskulaturen

Unngå urinlekkasjer, livmor-nedfall og hemoroider ved riktig trening.

BEKKENBUNNSTRENING: Dette er viktig av flere grunner, og det beste er at det kan gjøres over alt. I køen på butikken, på kontorstolen, i sengen før leggetid eller når du ser på TV.  Foto: NTB/Scanpix
BEKKENBUNNSTRENING: Dette er viktig av flere grunner, og det beste er at det kan gjøres over alt. I køen på butikken, på kontorstolen, i sengen før leggetid eller når du ser på TV. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bekkenbunnen bør du trene hele livet gjennom. Knipeøvelsen er godt for mye - en slapp bekkenbunn kan nemlig medføre: 

  • Urininkontinens 
  • Blære- og livmornedfall 
  • Analinkontinens 
  • Hemoroider 

LES OGSÅ: Underlivsprolaps: Én av tre får det etter fødsel 

Mange tror at et par måneders trening er nok, men dette er en type trening vi bør gjøre daglig for resten av vårt liv. Det er heller ingen grunn til å vente med treningen til du blir gravid; det å ha et sterkt underliv kan gi mange fordeler. 

Om du har en slapp bekkenbunn vil det medføre at hele buken henger litt, noe som kan gi et lite hensiktsmessig press på indre organer som for eksempel tarmene. Det hyppigste problemet som følge av en slapp bekkenbunn er inkontinens, noe mange kvinner sliter med etter en fødsel. 

Det er altså mange fordeler med å ha en veltrent bekkenbunn. Det gir for eksempel et bedre tarmsystem, forminsket risiko for hemoroider og forstoppelse og ikke minst; bekkenbunnen spiller også en stor rolle i sexlivet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer