Slike reflekser har du aldri sett før

«Shine bright like a diamond»

Slike reflekser har du aldri sett før
Publisert
Sist oppdatert

16 Oktober er den nasjonale refleksdagen, som arrangeres av Trygg Trafikk for niende gang. Målet med dagen er å øke bruken av refleks, og å få ned antall fotgjengerulykker.

- Det er nødvendig med en egen refleksdag, for å minne alle om å finne frem refleksene og feste dem på alt av yttertøy, bager, sekker og vesker – slik at du blir sett resten av den mørke årstiden, sier informasjonsansvarlig Carina Henske i Trygg Trafikk.

Inspirert av diamanter

Nicolay Aamodts maleri "Diamond" har vært inspirasjonen til årets diamantreflekser til Refleksdagen 16. oktober. 

SE BILDER NEDERST I GALLERIET

Hvert år er det en kunstner som står bak refleksene til den nasjonale Refleksdagen. I år er det Nicolay Aamodts maleri «Diamond» som har vært inspirasjonen. Refleksene er designet av October Design i samarbeid med kunstneren. Tidligere har blant annet Pushwagner, Magne Furuholmen og Unni Askeland laget motiver til Refleksdagen. Refleksene kan bestilles hos Reflexprodukter Norge. 

Langt igjen

I «Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg» står det at 40 prosent skal bruke refleks i byer og tettsteder, og 60 prosent skal bruke refleks utenfor byer og tettsteder i 2014. Fjorårets landsdekkende tellinger viser at 29 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks, så det er langt igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer