Barselgruppe

«Små skatter 2016» er ingen vanlig barselgruppe - her møtes mødre som har mistet

Flere av medlemmene i gruppen møtes jevnlig i Oslo sentrum med smårollingene sine. Bak den lykkelige fasaden skjuler det seg en stor sorg, som alltid vil være med dem.

BARSELGRUPPE: «Små skatter 2016» er ikke som alle andre barselgrupper.  Foto: Ida H. Bergersen
BARSELGRUPPE: «Små skatter 2016» er ikke som alle andre barselgrupper. Foto: Ida H. Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ingen hyggelige omstendigheter som brakte Hanne Stenshorne (37) og Marielle (35) Øverby sammen. Begge to har mistet et barn – og det med kun seks dagers mellomrom, i mars 2015.

Marielle har en jente på fem år, men med nummer to gikk det galt. I uke 37 sluttet barnet i magen å sparke, helt uten forvarsel. (Psst: 7 fakta du bør vite om fødselen!)

– Legene kunne ikke gi oss noe ordentlig svar på hvorfor det skjedde. Det eneste vi vet er at Emine var helt frisk og velutviklet inntil «lynet slo ned», sier Marielle.

Hanne hadde en helt normal fødsel, men rett etter at Ida ble født oppdaget de at hun ikke klarte å puste ordentlig, da hun hadde pustet inn store mengder fostervann.

– Ida ble tatt med ut av fødestuen etter ett minutt, og etter halvannen time fikk jeg beskjed om at legene ikke hadde klart å redde henne. Det var et stort sjokk for å si det mildt, og utrolig tøft.

LES OGSÅ: - Sorgen over å miste et barn går aldri over, men man lærer seg å leve med den

– En helt absurd situasjon

Hvordan man velger å takle en slik enorm sorg, er svært individuelt. Marielle gikk inn i et slags praktisk modus, og skrev ned en liste over alt det praktiske hun måtte ta hånd om – man må planlegge begravelse, finne gravstein, velge om man ønsker seremoni eller ikke, og så videre. (- Å miste et barn er en ensom sorg)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer